Flaş Haber Yeni

TEFENNİ'DE TARIM ÖĞRENCİLERİ EKOTURUZİM İLE İÇ İÇE

TEFENNİ'DE TARIM ÖĞRENCİLERİ EKOTURUZİM İLE İÇ İÇE

Burdur' da Etkin Sürdürülebilir Tamamlayıcı Eğitim Projesi ( BESTE ) kapsamında Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı öğrencileri "Eko turizm ile iç içe" konulu alt proje kapsamında Tefenni ilçesinde bulunan Tefenni Villas İşletmesine ziyaret gerçekleştirdi.

Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdür Yardımcısı Özcan ÖNER: " Bu proje öğrencilerimize hem bilgi edinme hem de hoş bir vakit geçirme noktasında yarar sağladı." dedi.

  

 Projenin yürütücüsü Tarım Alanı Şefi Tayfur Ünal ise:  " İnsanlar artık günümüzde kentten kıra doğru bir rekreasyon arayışı içerisindeler. Bu noktada tarım ile turizmi birleştiren agro turizm ve eko turizm gibi çevreyi koruyan ve yerel halkın refahını arttıran turizm türleri ön plandadır. Projemizin amacı,  eko turizm ve agro turizmin diğer turizm türlerinden farklı olduğunu ortaya koyarken, doğa ve ekoloji temelli bir turizm türü olduğunu öğrencilere anlatmak.  Ayrıca tarım alanı öğrencilerimize agro turizm ile Eko turizmin iç içe yürütüldüğünü ve tarım alanı öğrencilerimiz için bir gelir modeli olduğunu göstermek amacıyla bu ziyareti gerçekleştirdik. Bu ziyaret kapsamında öğrencilerimiz Eko turizmin uygulama destinasyonlarını yerinde görebilme fırsatı buldu." ifadelerine yer verdi.

  

Gazetemiz İnternet Muhabiri Nesibe Solak'a röportaj veren işletme sahibi Engin Erkan: “Bugün burada Tefenni Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarım Alanı öğrencilerini ağırladık. Öğrencilerin ekoturizmle iç içe olmaları ve yerinde görmeleri bizim içinde çok önemli. Farklı fikir alışverişlerinde bulunmanın hem bize hem de öğrencilere büyük katkı sunduğunu düşünüyorum.” dedi. İşletme sahibi Erkan, ziyaretleri dolayısıyla öğrencilere ve okul yönetimine teşekkür etti.

Ziyaret kapsamında öğrenciler, işletmede bulunan hobi bahçesi, ceviz bahçesi, lavanta bahçesi, hayvan çiftliği, tarım aletleri müzesi, nostaljik traktör garajı gibi yerleri ziyaret etti.

Program akışında öğrencilerin işletme sahibine yönettiği sorular cevaplandı.

H. Nesibe Solak