Flaş Haber Yeni

TEFENNİ BELEDİYESİ DE DEPREM BÖLGESİN’NDE AŞEVİ KURDU

TEFENNİ BELEDİYESİ DE DEPREM BÖLGESİN’NDE AŞEVİ KURDU

Tefenni Belediye Başkanı Ümit Alagöz,  25 kişilik teknik ve gönüllü ekiple Adıyaman merkeze bağlı Yaylakonak Beldesine aşevi kurduklarını belirtti. Sosyal Medya hesaplarından bir paylaşımda bulunan Başkan Alagöz: “Adıyaman'a vardığımız ilk andan itibaren siz kıymetli halkımızın göndermiş olduğu gıda ve eşya yardımları ile bir nebze olsun yaraları sararken kurmuş olduğumuz aşevi ile Belde sakinlerine 3 öğün sıcak yemek ve çay ikramlarımız devam etmektedir.

Deprem sonrası zarar görmemiş olan evlere yakacak dağıtımı yapılmış olup yine teknik ekibimizle birlikte jeneratör bağlantısı yapılarak hasarsız evlere elektrik verilmiştir. Yaylakonak'da bulunan vatandaşlarımızın her bir hemşerimize ayrı ayrı selamlarını iletmek de boynumuzun borcudur. Asrın felaketinde bir nebze olsun acıları dindirebilmiş, yaraları sarabilmişsek bu gurur tüm Tefenni'li hemşerilerimizindir.

Bundan sonra da Tefenni olarak Yaylakonak Belde halkımızın her daim yanında olacağımızın da bilinmesini istiyorum. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda da mevcut binalarının %80'ini kaybeden Yaylakonak Beldemizi yeniden inşaa etmek için inşallah her türlü desteği Belediyemiz ve siz değerli hemşerilerimizle beraber vereceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle depremin en başından itibaren desteğini, yardımını esirgemeyen siz kıymetli İlçe halkımıza sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Rabbim Aziz Milletimize buna benzer acılar yaşatmasın inşallah. Devletimizin gücü, halkımızın destekleri ile bu yaraların en kısa zamanda iyileşeceğine gönülden inanıyorum. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına ve yüce Türk Milletine başsağlığı diliyorum.” dedi. Halil İbrahim Kara