Flaş Haber Yeni

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GÜMEN'DEN AK PARTİ BURDUR İL BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI GÜMEN'DEN AK PARTİ BURDUR İL BAŞKANLIĞI'NA ZİYARET

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Gümen'den Ak Parti Burdur İl Başkanlığı'na Ziyaret

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen’in bugün gerçekleştirdiği ziyaret programının ikinci durağı Ak Parti Burdur İl Başkanlığı Binası oldu. Ziyarete, Ak parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Bucak Belediye Başkanı Emrullah Ünal, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık ve meclis üyeleri ev sahipliği yaptı.

AK Parti İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Burdur'da tarım ve hayvancılığı ileri seviyelere taşıma hedefiyle çabaladıklarını belirtti. Burdur Gölü'nün çekilmesine karşı mücadele ettiklerini ifade ederek; ‘’Bizler de yeni yönetimimizle birlikte sizleri karşılamaktan onur ve gurur duyduk. Burdur’umuz tarım ve hayvancılıkta önemli seviyede sizlerin de destekleri ile birlikte inşallah daha ileri seviyeye gidebileceğimizi umut ediyoruz. Yeni sezonumuzun inşallah ülkemize ve şehrimize hayırlı olmasını, bereketli olmasını istiyoruz. Yağmurlar başladı inşallah bu şekilde devam eder. Siz de bahsettiğiniz üzere Burdur Gölümüz çekilmek üzere çok fazlasıyla çekildi. Artık yok olmak üzere. Biz onu kurtarmak için çabalıyoruz. Milletvekilimiz Bayram Bey de görev süresince uğraştı. Uğraşmaya da devam edeceğiz. Bunlar için gerekli tedbirleri almamız lazım. Tarım ve hayvancılığı daha ileri seviyeye getirmemiz lazım. Köylerden kentlere göçleri engelleyerek, köylerdeki bu çalışmalarımızın devam etmesini istiyoruz. Daha önceki toplantımızda da sayın bakanımıza da iletmiştik. Bununla ilgili ne gerekiyorsa bizler elimizi taşın altına koymaya hazırız. Sizlerin de desteği ile Burdur’umuz inşallah çok güzel yerlere gelecektir.  Ben tekrardan sizlere çok teşekkür ediyorum.’’ 

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ise Burdur'un tarım ve hayvancılık şehri olduğunu vurgulayarak, IPARD projeleri, genç çiftçi destekleri ve üniversitenin hayvancılık alanındaki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Gümen, Filistin'deki olaylara da değinerek, yaşam hakkının önemine vurgu yaptı ve bu sürecin en kısa sürede sonlanması temennisinde bulundu. Toplantıda, tarımın ve hayvancılığın daha da geliştirilmesi için yapılacak çalışmalar ele alındı. Prof.Dr.Ahmet Gümen; ‘’Burada olmaktan çok mutluyum burada olmak insana farklı hissettiriyor. İnsanın evinde olması gibisi yok. Her yerde insan kendini rahat hissedebilir ama evinde daha bir farklı hissediyor.

Burdur aslında tarım ve hayvancılık şehri. Burdur gölü gerçekten iç acıtıcı. Burdur’a gelirken gördüğümüz manzara giderek ortadan kalkmış. Artık neredeyse merkezin ortasında kalmış. Bununla ilgili ne yapılabilecekse çalışmaları yapmamız lazım.

Tarım ve hayvancılık bizim için çok önemli. Özellikle Burdur için çok önemli. Geçtiğimiz yıllarda Burdur’dan düve almak bir ayrıcalıktı. Bunu tekrar eski haline getirmek için çalışma yapmamız lazım.

Bizim de bugün burada bulunmamızın birkaç sebebi var. Biri sizlerle beraber olmak. İkincisi IPARD dediğimiz projelerimiz var, hibe projelerimiz var. Bunların lansmanını yapmak. IPARD 3’de yeni projelerimiz olacak. Modernizasyon, hayvancılık, verimlilik artırıcı ve tarıma desteklerimiz olacak. IPARD 3’de kadın ve gençleri daha da bir önemsediğimizi göstermek için hibe oranlarını artırdık. Yeterki kadınlarımız ve gençlerimiz üretimin içinde olsun istiyoruz. Bunu diğer ziraat Bankası kredilerinde de, diğer kalkınma kırsal kredilerinde de tüm desteklerde bunu uyguluyoruz. Uygulamaya da devam edeceğiz çünkü yaşlanan bir nüfusumuz var. Mümkün olduğunca gençlerimizi tarımın içinde tutmamız gerekiyor.

Üçüncü yapacağımız iş de yarın üniversitemizde Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi artık hayvancılık konusunda ihtisasa sahip bir üniversite bu konuda da onu destekleyecek, adını bir adım öne çıkaracak bir toplantı olacak. Sperm, embriyo ve genetik alanında yapılabilecek son çalışmaları Türkiye’nin her yerindeki üniversiteden hocalarımızı çağırdık. Biz de 40 kişilik bir ekiple geldik. 5 genel müdürümüz, daire başkanlarımızla. Bunlarla birlikte yapılabilecek yeni düzenlemelerle birlikte hayvancılığı nereye getirebiliriz, tarımı nasıl destekleyebiliriz. Bunları konuşacağız.

Sizin de bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın ilan ettiği 3 günlük yas var. Filistin’de vahşet devam ediyor. O yüzde orada hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Bir an önce bu işin sonlanması için gereken yapılmaya çalışılıyor ancak bir şekilde bir müddet daha devam edecek gibi gözüküyor. İnşallah en kısa sürede biter. Yaşama hakkı en önemli insan haklarından bir tanesi, gıdaya ulaşma suya ulaşma bunların hepsi şuan bölgede maalesef kısıtlanmış durumda en kısa sürede bitmesini temenni ediyorum.

Onun dışında sizlerden gelecek taleplerde, isteklerde tabi ki il müdürlüğümüz, il başkanlığımız önemli rol oynayacak. Ben buranın evladıyım burada doğdum, büyüdüm. O yüzden buradan gelecek talep benim için bir adım önde olacak. Elimizden geldiğince yapılabilecek her şeyi yapmak için var gücümüzle çalışacağız. ‘’ sözlerini dile getirdi.

MELİSA ADINISEVER