Flaş Haber Yeni

 TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI AHMET GÜMEN BURDUR’DA

 TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI AHMET GÜMEN BURDUR’DA

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen Burdur’a geldi.  Bugün gerçekleştirilen Burdur ziyaretinin ilk durağı saat 10.30’da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ziyareti oldu. Tarım ve Orman İl Müdürü Eyüp Adıgüzel,  Bakan Yardımcısı Gümen’i makamında karşıladı. Ziyarette; Tarım Bakanlığı genel müdürleri, önceki dönem Ak parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Okan, İl Genel Meclisi Başkanı Murat Akbıyık, Burdur Ticaret Borsası Başkanı Ömer Faruk Gündüzalp ve TKDK İl Koordinatörü Mesut Yıldıran yer aldı. Bakan Gümen daha sonra Tarım İl Müdürlüğü personeli ile bir araya geldi. Tarım il Müdürlüğü toplantı salonunda kurum personeli ile bir araya gelen Gümen, Burdur'a geliş nedenlerinden ve şap hastalığı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

 

"BURDUR'A GELİŞ AMACIMIZIN İKİ ÖNEMLİ KONUSU VAR"

Burdur'a gelen Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ahmet Gümen ilk ziyaret yeri olan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nde geliş nedeninden de bahsetti. 

Bakan Yardımcısı Gümen: " Burdur’da olmak çok keyifli çok farklı heyecanlı duygular, insanın evinde olması farklı bir duygu. 4 aydır çalışıyoruz bakanlıkta, genel müdürlerimizle gece gündüz, gerçekten gece gündüz. Bir fırsat yaratıp eve gelmek için kollarken, hayvancılık genel müdürlüğümüzü çalıştayı ilaç gibi oldu. Yarın burada biyoteknoloji alanında gelişmelerle ilgili çalıştay yapacağız, onun öncesi de sizleri ziyaret yapalım istedik. Bahaneyi değerlendirmiş olduk.

Aslında gelmemizin bir ziyaret dışında tüm il müdürlerimizi ve valimizi ziyaret dışında iki tane önemli proje ziyaret için geldik. Birisi TKDK başkanlığımızın yürüttüğü IPARD Projelerimizin 3’üncüsünün lansmanı yapılacak. Onunla ilgili tarım ve reform genel müdürlüğümüzün lansman toplantısı olacak. Bu toplantının açılışını burada yapacağız. 81 ilde çıkartıyoruz IPARD’ı. Bununla ilgili bir toplantımız olacak öğleden sonra. İkincisi de yarın yapacağımız çalıştay. Aslında çalıştay biyoteknoloji alanındaki üç önemli unsur var; sperma var, embriyo ve genetik. Bu üçünü değerlendireceğimiz bir çalıştay olacak. Üçünde, Türkiye için neler yapabiliriz daha iyi neler yapılabilir. Türkiye’nin her yerinden üniversite hocalarımız katılacak. Bizim tüm ekibimiz katılacak. Bu çalıştay da oturup iki gün boyunca her bir maddeyi spermayı, embriyoyu ve genetiği nasıl daha etkili kullanabiliriz bunu tartışacağız. Bunun Burdur’da olmasının aslında iki ana sebebi var. Biri benim Burdurlu olmam, buraya gelmek istemem; ikincisi de burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitemizin hayvancılık ihtisas üniversitesi olması. Rektörümüz de ziyaretlerinde ısrarlı bir şekilde ; ''Bir toplantı yaparsanız hayvancılıkla ilgili olursa ev sahipliği yapmak isteriz” demişti. Burada yapmak bence çok anlamlı oldu. O yüzden inşAllah yarın çalıştayımız güzel geçecek. Dediğim gibi Türkiye’nin her tarafındaki üniversitelerden bu konuda uzman olan arkadaşları çağırdık. Kendi ekibimizde burada olacak. Yaklaşık 40 kişiye yakın geldik. Her ilde hayvancılıkla ilgili, genetikle ilgili, embriyoyla ilgili, spermayla ilgili ne yapmamız gerekiyorsa onu konuşacağız. Çalıştay sonunda çıkan sonuçları da tüm Türkiye’yle paylaşmış olacağız." ifadelerine yer verdi. Konuşmasının sonunda 19 Ekim Perşembe günü akşam MAKÜ'de gerçekleşecek olan programlarda bir müjde vereceklerini belirten Gümen, Tarım ve Orman Burdur İl Müdürlüğü sonrası Ak Parti Burdur İl Başkanlığı Binası'na geçti. 

Melisa Adınısever