Flaş Haber Yeni

SÜSLÜ KADINLARIN SÜSLÜ BİSİKLETLERİ BURDUR'U RENKLENDİRDİ

SÜSLÜ KADINLARIN SÜSLÜ BİSİKLETLERİ BURDUR'U RENKLENDİRDİ

Avrupa Hareketlilik Haftası dolayısıyla Burdur Belediyesi tarafından düzenlenen etkinler 2’inci gününde de devam ediyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında 17 Eylül 2023 Pazar (bugün) saat 16.00’da Geleceğimiz Çocuklardan ‘Çocuk Yürüyüşü ile başlayan etkinlik,  Süslü Kadınlar Bisiklet Turu ile devam etti. Geleceğimiz Çocuklarından Çocuk yürüyüşü Burdur Köprübaşı mevkiinden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. Çocuklar ellerinde pankart ve balonlarla sporun hareketin önemine dikkat çekti. Çocukların ve kadınların katıldığı Bisiklet turu ise, Cumhuriyet Meydanından başlayarak, Çatalpınar kavşağı, Kışla Caddesi istikametinden Meydana geri dönüş ile sonlandı. Turun sonunda Seda Arıcan öncülüğünde kadınların zumba yapması ile 2’nci gün etkinlikleri son buldu.

    

Süslü Kadınlar bisiklet turu organizasyon sorumlusu Saniye Tok basın mensuplarına yaptığı açıklamada: “Süslü Kadınlar Turu 2013’te İzmir’de başlamıştır. 11 yıl içerisinde büyüyen bu etkinlik önce Türkiye’de daha sonra dünyada, diğer şehirlerde bisiklete binen kadınların da dikkatini çekmiştir. Turumuz bu yıl birçok şehirde ve ülkede eş zamanlı olarak yine bağımsız, gönüllü kadınlar tarafından yapılıyor. Bu nedenle çok gururluyuz” dedi.

Dünya otomobilsiz kentler günü kapsamında bisikletin günlük hayatın bir parçası olmasına dikkat çekmek amacıyla bu etkinliği düzenlediklerini dile getiren Saniye Tok konuşmasının devamında: “Kadınların toplumda daha fazla görünürlüğünü sağlamak, kendilerini temsil etmelerine fırsat vermek ve güvenli bisiklet sürmeye ilişkin alt yapı talebini pekiştirmek için düzenlenmektedir.” İfadelerine yer verdi.

Hale Pak-H.Nesibe Solak