Flaş Haber Yeni

SÜLEYMAN DEMİREL HAVALİMANI'NDA SEFER SAATLERİ ARTIRILACAK MI?

SÜLEYMAN DEMİREL HAVALİMANI'NDA SEFER SAATLERİ ARTIRILACAK MI?

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen toplantıda gündeme alınan Isparta Süleyman Demirel Havalimanı sefer saatleri ile ilgili düzenleme için ilk adımlar atıldı.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda 7 Eylül 2023 tarihinde düzenlenen Burdur'un Ekonomik Yapısı ve Vizyonel Öneriler başlığı adı altında Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik sunum gerçekleştirmişti.

Başkan Yusuf Keyik’in sunumunda Isparta Süleyman Demirel Havalimanı hakkında: “1997 Yılında hizmete giren Isparta Süleyman Demirel Hava Limanı hali hazırda Isparta – İstanbul, İstanbul – Isparta seferleri ile ilk yıllara nazaran oldukça yoğun taleple kullanılmaktadır. Bu gün itibari ile Pazartesi, Çarşamba, Cuma ve Pazar günleri saat 16.30’da Isparta’dan hareket eden uçak saat 17.45’de İstanbul’a ulaşmaktadır. İstanbul’dan 14.30’da hareket eden uçak ise 15.45’de Isparta’ya ulaşmaktadır. Havayolu ulaşımını kullanmak isteyen bir vatandaş veya iş insanın uçak ile aynı gün gidip, aynı gün geri dönmesi mümkün değildir. Uçak ile İstanbul’a giden bir iş insanın mutlaka konaklaması gerekmektedir. Ne yazık ki İstanbul’da konaklama maliyetleri oldukça yüksektir. Sonuç olarak; uçak ulaşımının etkin kullanılabilmesi için Isparta– İstanbul seferlerinin erken saatlerde, İstanbul – Isparta dönüş saati ise akşam saatlerine alınması yolcu sayısını ciddi manada artıracağını düşünmekteyiz. Bununla ilgili gerekli çalışmaların yapılması yerinde olacaktır.” şeklinde bahsetmişti.

Toplantıda Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut da Süleyman Demirel Havalimanındaki sefer saatlerine değinerek: “Uçak kullanımının da sabah gidiş akşam dönüş şeklinde olması Burdur ekonomisine katkı sağlayacağını düşünüyorum.”  sözlerine yer vermişti.          

Toplantıda konuşan AK Parti Burdur Milletvekili Mustafa Oğuz da sefer saatlerinin ikiye çıkarılacağı ile ilgili bir çalışma olduğunu, seferin saatlerinin düzenleneceğininsöylendiğini dile getirmişti.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Bunun için ilk adım atılarak sefer saatlerinin artırılmasına yönelik düğmeye basıldı.  Konuyla ilgili 13 Eylül 2023 tarihinde heyet tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında: “Isparta, Burdur ve Dinar’ın buluşma noktalarından biri olan Süleyman Demirel Havalimanında düzenlenen uçak seferlerinin artırılması için düğmeye basıldı; iki komşu şehir bir araya gelerek girişimlerde bulundu. Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Anadolujet Genel Müdürü Kerem Sarp’a yapılan ziyarette havayolu taşımacılığının geliştirilmesi ve sefer sayılarının artırılmasına yönelik görüşme yapıldı.

Ak Parti Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun, Ak Parti Burdur Milletvekili Adem Korkmaz, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Ak Parti İl Başkanı Serkan Keskin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, ITSO Meclis Başkanı Ethem Erkan Kader, Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Ali Daldal ve ITSO Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Demiralay; Süleyman Demirel Havalimanındaki uçak sefer sayılarının artırılması için Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Anadolujet Genel Müdürü Kerem Sarp’a ziyarette bulundu.
Ziyarette iki ilin eğitim, sağlık, turizm ve sanayi alanındaki kazanımlarına değinen ITSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Çelik, “Mevcut uçak seferlerimizin saatlerinin uygun olmaması sebebiyle yolcularımız büyük sıkıntı çekiyor. Bizim iş dünyası olarak talebimiz uçuş saatlerinin sabah erken saatte gidiş, akşam geç saatte dönüş olarak düzenlenmesidir. Anadolujet Genel Müdürü Sayın Kerem Sarp ile yaptığımız görüşmemizde böyle bir düzenlemenin yolcu sayısını artıracağı ve ilerde tek sefer olan uçak seferlerinin ikiye çıkabileceği konusunda hemfikir olduk. Genel müdürlük bu konuda gerekli çalışmaları gerçekleştirecek. İnşallah kısa sürede olumlu sonuç alabiliriz.” dedi.
Ziyaret karşılıklı fikir alışverişinin ardından iyi dilek ve temennilerle sona erdi.” denildi.

Hale Pak