Flaş Haber Yeni

SMMMO Ege Odaları Platformu, Burdur’da toplandı

SMMMO Ege Odaları Platformu, Burdur’da toplandı

-Ege Odaları Platformu Başkanlar Toplantısı, Burdur SMMMO ev sahipliğinde yapıldı.

‘Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Ege Odaları Platformu Başkanlar Kurulu Toplantısı’ Burdur Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ev sahipliğinde Grand Özeren Otel’de yapıldı. Geçtiğimiz Cuma günü yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısına; Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bodrum, Burdur, Çanakkale, Denizli, Fethiye, Isparta, İzmir, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak SMMMO oda başkanları ve kurul üyeleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından gündem maddelerinin okunmasıyla başlayan toplantıda ilk olarak Burdur SMMMO Başkanı Gürhan Özveren bir konuşma yaptı.

“ÜLKEMİZ VE ÜLKE İNSANIMIZ İÇİN HEDEF BİLDİK”

Burdur SMMMO Başkanı Gürhan Özveren konuşmasına, “Öncelikle görev süreleri dolan çok değerli oda başkanlarımıza, mesleğimize ve Ege Odaları Platformu’na sunmuş oldukları katkı ve değerli hizmetleri için teşekkür ediyorum. Göreve yeni başlayan başkanlarımızı da tebrik eder yeni görevlerinde başarılar dilerim.” sözleriyle başladı.  Başkan Özveren daha sonra, “Bilindiği üzere mesleğimiz yasal statüye kavuşan 3568 sayılı yasamızın 13 Haziran 1989 tarihinde yürürlüğe girmesiyle odamız 11 Nisan 1990 yılında kurulmuş olup bugün 235 üyemiz ve 158 büro ile ilimizde 10 bin 321 mükellefe hizmet vermektedir. Mesleğimizin resmiyete kavuşmasından bugüne kadar geçen süre içerisinde tüm çabamız mesleğimizin hak ettiği değeri saygınlığı ve gelişimi yakalaması için olmuştur. Bugün gelinen noktada tüm sorunlara karşın geriye dönük bakıldığında bu uğurda harcanan çabanın boşa gitmediğini ve çok olumlu gelişmeler yaşandığını söyleyebiliriz. Tabi ki bu gelişimin istediğimiz sadece meslek mensuplarımız için değildir. Biz bu uğurda kendi camiamız için gösterdiğimiz her türlü çabayı ve çaba sonrasında elde ettiğimiz olumlu gelişmeleri ülkemiz ve ülke insanımız için hedef bildik. Artık finansal raporlama ve denetim gibi ülkemiz için önemli bir mesleği icra ediyoruz. Her geçen gün artan iş yükü angarya ve mesleki sorunlarımıza rağmen mesleğin aynı zamanda ülkemizin çıkarlarını ön planda tutuyoruz. Beklentimiz yetki ve sorumluluklarımızın ülkemizde uluslararası standartlara uygun olarak düzenlenmesi, ülke ekonomisine katkımızın önemsenmesidir.” açıklamasında bulundu.

“DİJİTAL DÖNÜŞÜM YAŞANIYOR”

Başkanlar Kurulu Toplantısı daha sonra TÜRMOB Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Yahya Arıkan’ın konuşmalarıyla devam etti. Genel Sekreter Arıkan ilk olarak TÜRMOB’un geçtiğimiz 3 yıllık süreçteki çalışmalarına ilişkin ve TÜRMOB tarafından gündeme alınarak yapılacak olan ya da yapılması planlanan projeler hakkında bilgilendirmede bulundu.  Genel Sekreter Arıkan konuşmasının devamında sektörlerinin de dijital bir dönüşüm geçirdiğine değinerek, “Bizim öngörümüz 5, 10 yıl sonra defter tutmanın kalkacağı öngörülüyor. Bunu durdurma şansımız yok. Bir dijital dönüşüm yaşanıyor.125 binlik bir camia var; 5 bini yeminli mali müşavir, 120 bini serbest mali müşavir! Peki, ne olacak bu arkadaşlar? Bunun yüzde 90, 95’i kazancını defter tutmadan sağlıyor. TÜRMOB’un gelecekle ilgili en büyük öngörüsü, bu merkezin amacı bu olacak. Meslek mensuplarının gelecekte müşterisine fayda ve değer yaratan özellikle danışmanlık konusunda yeni yeni misyonlar üstlenmesi gerekiyor değerli arkadaşlar. Birçok işler var aslında biz bunların farkında değiliz. Bu süreçte meslek mensuplarının hayatını sürdürebilmek için iki şeyi gündeme alması gerekiyor. Bir yandan uzmanlıkları bir yandan da dijital dönüşüm sürecine uygun alt yapı olması gerekiyor. Odalarımızın ve TÜRMOB’un görevi bu sürece bu şekilde hazırlanması gerekiyor. Bence her toplantıda artık mesleğin geleceğini konuşmalıyız. “ dedi. Genel Sekreter Arıkan konuşmasını, yeni seçilen başkanlara görevlerinde başarılar dileyerek ve görevi bırakan başkanlara da emeklerinden dolayı teşekkür ederek sonlandırdı. Konuşmaların ardından eski ve yeni başkanlara plaket takdimi yapıldı. Daha sonra gündem maddelerinin görüşüldüğü Başkanlar Kurulu Toplantısı basına kapalı olarak devam etti.

Mine KAYA