Flaş Haber Yeni

SICAK HAVA BALONU BURDUR'A GELDİ, VATANDAŞLAR KEYİFLİ DAKİKALARA İMZA ATTI

SICAK HAVA BALONU BURDUR'A GELDİ, VATANDAŞLAR KEYİFLİ DAKİKALARA İMZA ATTI

Burdur’da turizmi geliştirmek amacıyla sıcak hava balonuyla uçuş denemesi yapıldı.

Burdur Valiliği ve İl Kültür Turizm Müdürlüğü'nün katkılarıyla Burdur ilinde turizmi geliştirmek amacıyla sıcak hava uçuş denemesi gerçekleştirildi. 5 Şubat 2024 Pazartesi günü Gazi Atatürk Stadyumu’nda yapılan uçuş denemesi vatandaşlara keyifli anlar yaşattı. Stadyuma yerleştirilen 3 adet sıcak hava balonu, her biri dört kişilik gruplarla yere bağlı olarak 15 metre yüksekliğe kadar yükseldi.

    

    

Programa Burdur Valisi Türker Öksüz, Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Jandarma Alay Komutanı Mustafa Güder, İl Kültür Turizm Müdürü İbrahim Emre Gürsoy, Burdur İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Gençlik Spor İl Müdürü Orhan Kemerkaya, İşkur İl Müdürü Yunus Emre Akalın katılım gösterdi.

  

“ÜLKEMİZİN HER KÖŞESİNDEKİ İNSANLAR BURDUR’UN TARİHİ YERLERİNİ, DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ GÖRME İMKÂNINA SAHİP OLACAKLAR”

Burdur Valisi Türker Öksüz, sıcak hava bolununun ilerleyen süreçlerde Salda gölü başta olmak üzere Burdur’un diğer doğal güzelliklerinin olduğu yerlerde de faaliyete geçeceğinin altını çizdi. Vali Öksüz konuşmasının devamında;“Bugün il stadyumumuzda sizlerle güzel bir etkinlik için bir aradayız. Sıcak hava balonumumuzun denemsini yapıyoruz. Amacımız tabi turizm yönünden, kültürel değerler yönünden hakikaten çok zengin olan ve her fırsatta açık hava müzesi niteliği taşıdığını ifade ettiğimiz ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak ve bu güzellikleri ülkemizdeki, dünyadaki herkesin tüm insanlığı görmesi, ziyaret etmesi amacımız bu. İnşallah bunu tarihi yerlerimizde, turistlik yerlerimizde, doğal güzelliklerimizin bulunduğu mekânlarla devam ettireceğiz. İleriki günlerde inşallah Salda Gölü başta olmak üzere diğer doğal güzelliklerimizin olduğu yerlerde de sıcak hava balonunu faaliyete geçirerek orada etkinlikler düzenlemeyi planlıyoruz. Bu sayede turizmden aldığımız katma değeri artıracağız. Ülkemizin her köşesindeki insanlar Burdur’un tarihi yerlerini, doğal güzelliklerini görme imkânına sahip olacaklar ve onları havada keşfedecekler biz de buna katkıda bulunmak istiyoruz. Kültür Turizm müdürlüğümüzle bu rotaları çalışıyorduk ve sona geldik. Kısa bir süre sonra da devam ettirmeyi planlıyoruz.” Dedi.

 

 

“BENCE TURİZM AÇISINDAN ÇOK GÜZEL BİR DENEYİM”

Sıcak hava bolununu yükseklik korkusunu yenmek için deneyimlediğini dile getiren vatandaş, sıcak hava balonunun Burdur’un turizmine katkı sağlayacağını ifade etti. Vatandaş o anlarını şöyle kaydetti;“Yükseklik korkumu yenmek için bindim. Bence turizm açısından çok güzel bir deneyim. Hava şartlarından dolayı çok yükseğe kalkamadık. Deneyimlemek benim için güzel oldu ama. Salda gölünün turizme kazandırılması anlamında destekleyici oldu. Ben yükseklik korkumu yenmek için devamını getirmek istiyorum. Sıcak hava balonunun Burdur’a gelmesi bence çok eğlenceli oldu bizler için.”ifadelerine yer verdi.

MELİSA ADINISEVER-HALE PAK