Flaş Haber Yeni

SENDİKA OKULU BURDUR'DA

SENDİKA OKULU BURDUR'DA

Genel Sağlık-İş Burdur İl Temsilciliği tarafından Sendika Okulu eğitimi düzenlendi.

Genel Sağlık-İş Burdur İl Temsilciliği tarafından 23 Aralık 2023 Cumartesi günü Burdur Belediyesi Konferans Salonu’nda Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı Avukat Mehmet Öget tarafından eğitim programı gerçekleştirildi.

   

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, Genel Sağlık İş Burdur İl Başkanı Doktor Ümit Gümüştaş, Genel Sekreter Gazi Çeliker, Genel Mali Sekreter Erman Açıkgöz, Genel Hukuk Sekreteri Yalçın Çiftçi ve Eğitim İş Burdur İl Başkanı Erkan Putgül’ün katıldığı toplantıda konuşan Burdur İl Başkanı Doktor Ümit Gümüştaş; 7 ay önce yaklaşık 100 üye ile başladıklarını geçen sürede bu rakamın arttığı şuanda 363 üyenin olduğunu belirtti.

Gümüştaş konuşmasında: “Şuanda Burdur sağlık teşkilatında sözümüzün geçtiği, söylediklerimizin dinlediği, dikkate alınır bir pozisyona geldik. Bu da bizim değil her geçen gün katılımlarıyla bize güç veren siz değerli üyelerimiz sayesinde oldu.” ifadelerine yer verdi.

“BURDUR’DA İYİ BİR İVME YAKALADIK”

Genel Sağlık-İş Genel Başkanı Derya Uğur, Burdur’da üye sayısının günden güne arttığını belirterek, Burdur’da Genel Sağlık-İş olarak güzel bir ivme yakaladıklarının altını çizdi. Uğur konuşmasında; ““Sendikamızda, bu kadar güzel bu kadar iyi bir ivmeyle büyüme olması hepimizi çok mutlu ediyor. Ben o yüzden hepinizin huzurunda il yönetimimize ve temsilci arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum. Mart ayında başkanlar kurulumuz var. Burdur’u orada şube olarak görmek bizim için de beklenen bir durumdu. Çok güzel bir yönetimimiz var. Hepinizin desteği çok büyük. Burada olmak hepimizi çok mutlu ediyor. Genel merkezimin yöneticileri adına hepinize saygılarımızı, sevgilerimizi iletiyorum. “ sözlerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Sağlık Hukuku Bilim Uzmanı Avukat Mehmet Öget  tarafından: ‘Sendika Nedir?’, ‘Sendikal Haklarımız Nelerdir?’, ‘İş Bırakma Kararı Nasıl Uygulanır?’, ‘Tutanak Nasıl Tutulur?’, ‘Dilekçe Nasıl Yazılır, Nereye verilir?’ başlıklı eğitimler hakkında sendika üyeleri ile sağlık çalışanlarına bilgi verildi.

  

Hale Pak-Melisa Adınısever