Flaş Haber Yeni

SALDA GÖLÜ’NÜN EŞSİZ MANZARASI ARTIK HAVADAN İZLENEBİLECEK

SALDA GÖLÜ’NÜN EŞSİZ MANZARASI ARTIK HAVADAN İZLENEBİLECEK

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı doğal harikaları arasında yer alan, berrak Salda Gölü'nde balon turizmi başladı.

Burdur Valisi Türker Öksüz'ün desteğiyle, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla Salda Gölü'nün tanıtımına katkı sağlayacak Sıcak Hava Balonunun tanıtımı 14 Temmuz 2024 Pazar günü yapıldı. Göl manzarası eşliğinde 11 sıcak hava balonunun ilk uçuşu gerçekleştirdiği programa katılanlar güneşin doğuşuyla birlikte eşsiz Salda Gölü manzarasında unutulmaz bir deneyim yaşadı.

Programda konuşan Burdur Valisi Türker Öksüz, Teke Yöresi’nin Kültür Başkenti olarak anılan Burdur’un, Sagalassos ve Kibyra Antik Kentleri, Müzeleri, İnsuyu Mağarası, tarihi konakları, kervansarayları, gölleri, yaylaları, lavanta ve gül bahçeleri, yöresel lezzetleri ve eşsiz doğal güzellikleri ile ön plana çıkan, kültür turizmi ve eko-turizm alanında iddialı potansiyeli olan bir şehir olduğunu vurguladı.

Vali Öksüz konuşmasının devamında:

“Bugün bu potansiyelin en önemli halkasını oluşturan, İlimizin Turizm alanındaki en kıymetli doğal güzellikleri arasında yer alan Salda Gölü’nde önemli bir etkinlik için bir aradayız.

“Balon Turizmi ’ne” ev sahipliği yapıyor olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki bu heyecan güzel neticelerin sonucunda, İlimiz Turizmi başta olmak üzere, bölge ve ülke turizmine, Yeşilova İlçemiz ve şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza önemli katkılar sunacaktır.

Türkiye'nin ve dünyanın sayılı doğal harikaları arasında yer alan Salda Gölü, berrak suyu, beyaz kumsalları ve eşsiz turkuazın tonlarıyla görsel şölen sunan, görenleri büyüleyen, sadece Burdur’un değil Ülkemizin gözbebeği konumundadır.

Bugün startını verdiğimiz uçuşlar ile, Salda Gölü'nün bu güzelliklerini güneşin doğuşuyla birlikte farlı bir açıdan, gökyüzünden seyretme fırsatı bulacağız.

11 adet balon ile lansmanını gerçekleştireceğimiz “Salda Gölü Sıcak Hava Balonu” etkinliği ile ülkemizde yeni bir balon uçuş destinasyonu oluşturacağız. Bu vesile ile Salda’nın, ülkemizin ve bölgemizin en önemli hava turizmi destinasyonlarından biri olacağı konusunda ümidimiz tamdır.

Dünyada hızla gelişen ve büyüyen sektörlerden biri olan “Turizm Sektörü” günümüzde 40’a yakın sektörü tetiklediği bilinen, çok ciddi gelir getiren, istihdam yaratan, her geçen yıl önemi ve değeri giderek artan bir sektör haline gelmiştir. Böylesine hızlı şekilde büyüyen turizm sektörünün Türkiye’deki durumu da neredeyse dünyadaki eğilimlere paralellik gösterecek şekilde gelişmektedir. Bizde Burdur olarak İlçelerimizle birlikte bacasız fabrika olarak adlandırılan Turizm Sektöründen istediğimiz payı almak istiyoruz. Sözlerimin başında ifade ettiğim gibi bu alanda potansiyelimiz var ve iddialıyız. Bugün burada bu iddiamızı güçlü bir şekilde taçlandıracak, “Balon Turizmi’nin” startını vermiş olacağız. Alternatif turizm türlerinin ve ürün çeşitlendirme faaliyetlerinin önem kazandığı günümüzde, Burdur’un sürdürülebilir turizm çerçevesinden bakıldığında sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel varlıklar ile birçok bölgeden daha üstün bir turizm potansiyeline sahip olduğu görülecektir." dedi.

"Kapadokya ve Pamukkale’den sonra Balon Turizminde Yeşilova İlçemiz ve Burdur adını marka haline getirmek istiyoruz"

Burdur Valisi Türker Öksüz konuşmasına şu şekilde devam etti:

"Amacımız bu potansiyeli, tarihi, kültürel ve doğal zenginlikleri en iyi şekilde tanıtarak, turizm sektöründe adımızı Tüm Türkiye’ye duyurmaktır. Bu doğrultuda, en önemli adımlardan bir tanesi olduğunu düşündüğümüz “Salda Gölü Sıcak Hava Balonu” uçuşları ile Kapadokya ve Pamukkale’den sonra Balon Turizminde Yeşilova İlçemiz ve Burdur adını marka haline getirmek istiyoruz. Başta İlimizin tanıtımına katkısı olmak üzere, Balon turizmin şehre katkılarına değinecek olursak;

Balon turizmi, sadece doğal güzelliklerimizi keşfetmekle kalmayacak, aynı zamanda başta Yeşilova olmak üzere ilimizin ekonomisine de önemli katkılar sağlayacaktır.

Balon turizmi, doğrudan pilotlar, rehberler ve dolaylı olarak oteller, restoranlar, hediyelik eşya, taşıma hizmetleri gibi onlarca sektörde çalışacak birçok kişiye iş imkanı sunarak yeni istihdam olanakları sunacaktır.

Turizm faaliyetlerinin artmasıyla birlikte şehirde altyapı ve turistik hizmetler gelişmeye başlayacaktır.

Balon turizmine ilgi duyan yabancı turistlerin bölgedeki hareketliğinin artmasıyla birlikte, yerel halkın ekonomik açıdan daha çok gelir elde etmesine katkı sağlayacaktır.

Balon turizmi, bir şehrin tanıtımında önemli bir rol oynamaktadır. Balonlarla yapılan uçuşlar, çekilen fotoğraflar ve videolar şehrin doğal güzelliklerini ve turistik potansiyelini dünya geneline tanıtır. Böylelikle yerli ve yabancı turistlerin bölgeye ilgisini artıracak ve Burdur'un turizm potansiyelini ulusal ve uluslararası alanda daha da artırarak güçlendirecektir.

Salda Gölü çevresinde gerçekleştirilecek uçuşlar ve bu kapsamdaki operasyonlar için gölün ekolojik dengesine uyumlu hareket edileceğinin de bilgisini vermek isterim.

Bu vesileyle, Balon Turizmi Projesi'nin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor, girişimci şirketlerimize de muvaffakiyetler diliyorum. Bu çalışmanın, Salda Gölü ve Burdur'un ülkemiz turizm pastası payını daha da artıracağına inanıyorum.

Son olarak, bu güzel günü bizimle paylaşan tüm konuklarımıza ve katılımcılara teşekkür ediyor, keyifli uçuşlar diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Programa Vali Dr. Türker Öksüz'ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Yeşilova Kaymakamı Zafer Şahin, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, Yeşilova Belediye Başkanı Okan Kurt ve vatandaşlar katıldı.

Hale Pak