Flaş Haber Yeni

SALDA GÖLÜ ÇEVRESİNDE KIZIL GEYİK VE YAVRUSUNA RASTLANDI!

SALDA GÖLÜ ÇEVRESİNDE KIZIL GEYİK VE YAVRUSUNA RASTLANDI!

Burdur’un Yeşilova ilçesindeki Salda mevkiinde yerleştirilen kızıl geyikler, gün geçtikçe daha sık gözlemleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" kapsamında Salda Gölü çevresine salınan kızıl geyiklerin, bölgede başarılı bir şekilde üremeye devam ettiği tespit edildi.

Son olarak Burdur Orman İşletme Müdürü Sefa Karataş tarafından Salda Gölü çevresindeki ormanda bir kızıl geyik ve yavrusu gözlemlendi. Karataş’ın kaydettiği görüntülerde, anne geyik ve yavrusunun ormanın derinliklerinden çıkarak anayola kadar indiği görüldü. Karataş, susuz kaldığı düşünülen geyiğe su vererek ona yardımcı oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Nesli Tehlike Altında Olan Türlerin Tekrar Eski Yaşam Alanlarına Geri Kazandırılması Projesi" kapsamında Salda Gölü çevresine 23 kızıl geyik salınmıştı. Bu proje, kızıl geyiklerin doğal ortamlarına uyum sağlaması ve üremeleriyle amacına ulaştığını gösteriyor.

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Melisa Adınısever