Flaş Haber Yeni

Şairler, yazarlar ve okurlar, ‘Kitabımı Okuyorum’ etkinliğinde buluştu

Şairler, yazarlar ve okurlar, ‘Kitabımı Okuyorum’ etkinliğinde buluştu

Burdur Araştırmacı Yazarlar ve Şairler Derneği öncülüğünde 13 Ağustos Cumartesi günü “Kitabımı Okuyorum” etkinliği organize edildi. Etkinlik kapsamında ayrıca kültürel gezi programı da yapıldı. Burdur Araştırmacı Yazarlar ve Şairler Derneği, Burdur Kent Konseyi Kültür İşleri Yönetim Kurulu ve Isparta Özel Atatürk Kütüphanesi Kültür Merkezi sorumlu ve üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilen programda ilk olarak Burdur Müzesi ziyaret edildi. Burdur Müzesi gezisi akabinde Burdur Doğa Tarihi Müzesi ile Burdur Taşoda ve Etnografya Müzesi gezileri yapıldı. Daha sonra saat 14.00’da Burdur Öğretmenevi bahçesinde buluşan dernek üyeleri ‘Kitabımı Okuyorum’ etkinliğini gerçekleştirdi. ‘Kitabını Al Gel’ sloganıyla yola çıkılan etkinlikte, dernek üyeleri ve vatandaşlar bir araya gelerek kitap okudular. Program kapsamında ayrıca Burdur Gölü’nün mevcut durumuna da dikkat çekmek isteyen Burdur Araştırmacı Yazarlar ve Şairler Derneği tarafından konuklar, Belediye Halk Plajı ve Kuş Gözlemevi’ne götürüldü. Burada Dernek Başkanı Ahmet Ali Bilgen tarafından Burdur Gölü’nün son haline işaret edildi.  Etkinlikler, İnsuyu Mağarası gezisi ile sona erdi.

-“Temel amacımız; okuma sevgisi, okuma teşviki!”

‘Kitabımı Okuyorum’ etkinliğine ilişkin gazetemiz muhabirine konuşan Burdur Araştırmacı Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Ahmet Ali Bilgen, “Bugün birlikte Burdur’un tarihi ve doğal güzelliklerini tanımaya çalışacağız. Sağ olsunlar İzmir’den, Isparta’dan, Antalya’dan katılım var. Bu etkinliğimizdeki amacımız, halkımızı kitap okumaya davet etmek. Sanki bize göre eskiden daha çok kitap okunuyordu inşallah yeniler bizden daha üstün çıkarlar. Temel amacımız; okuma sevgisi, okuma teşviki! Bunun yanında tarihi ve kültürel değerlerimizi de bu arada inceleyeceğiz.” dedi.

-“Kitabımı Okuyorum projemiz var”

Isparta Özel Atatürk Kütüphanesi Kurucu Başkanı Mustafa Kemal Pınar programa yönelik yaptığı konuşmasında, “Atatürk Kütüphanemiz Isparta’da hizmet veren sosyal bir gruptur. 4 bin eser, 120 tane Atatürk tablosu, 120 tane Türk sineması nostaljik film afişlerimiz var. Bununla birlikte genellikle konferanslar yapıyoruz. ‘Azınlığını al da gel’ etkinliğimiz var. Bundaki amacımız yerli malını tanıtmak. Bir de ‘Kitabımı Okuyorum’ projemiz var. Bununla da kitap okumaya teşvik etmek, kitap okumayı algılamak, iletişim vasıtalarını bir kenara bırakarak yarım saat bir etkinlik yapacağız kitap okumaya dikkat çekmek amacıyla.” dedi.

-“Burdur’da olmanın mutluluğunu yaşıyoruz”

Isparta Göller Bölgesi Şair ve Yazarlar Derneği Başkanı Melahat Özçoban konuşmasında, “Isparta’dan geliyoruz, Burdur’da olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada kütüphane başkanımız var Mustafa Kemal Pınar Beyle geldik biz buraya. Tabi ki okumanın insanlar üzerinde çok büyük bir etkisi var. İnsanlar dedikodu edeceklerine oturup da kitap okusalar, bir şeyler öğrenseler kültür sanat konusunda diyorum. Yazarlar Şairler Derneği olarak Burdur’da yaptığımız bir sürü etkinliklerimiz oldu. Şair olmak gerçekten zor bir şey. Şiir yazmak çok zor aslında. Bunun konusunu anlatıyoruz, şiir ve şair insanları birleştirmek birlik, beraberlik, ruhsal yönden birlikte olmanın güzelliğini yaşıyoruz. Okullara filan da gidiyoruz. Okullarda şiir yarışmaları açıyoruz. Huzurevlerine gidiyoruz, oralardaki kişilerle birlikte oluyoruz. Türkiye çapında yaptığımız etkinliklerimiz var bizim. Hatta ulusal ve uluslararası yaptığımız etkinliklerimiz de var. Elimizden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.” dedi.

Prof. Dr. Yunus Mehmetli ise, “Azerbaycan kökenliyim. 1992 senesinden şimdiye kadar Türkiye’de önce 19 Mayıs Üniversitesi’nde sonra Süleyman Demirel Üniversitesi’nde Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde hocalık yaptım. Şimdi emekliyim. Türkiye Vatandaşlığına geçtim. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Mine KAYA