Flaş Haber Yeni

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ BURDUR’DA KONUŞTU

SAADET PARTİSİ GENEL BAŞKAN VEKİLİ BURDUR’DA KONUŞTU

Saadet Partisi Burdur’da 8. Olağan Kongre Genel Başkan Vekili Mahmut Arıkan’ın katılımı ile düzenlendi.

Burdur Öğretmenevi Nurcihan Velicangil Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrede mevcut İl başkanı Musa Sayar tekrar aday oldu.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan program, divan kurulu seçimi, faaliyet raporunun okunması ve konuşmalar ile devam etti.

Kongrede konuşan Saadet Partisi Genel Başkan vekili ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan katılımcılar Mevlit kandilini kutlayarak başladığı konuşmasında, Libya direnişinin sembolü "Çöl Aslanı" olarak bilinen Ömer Muhtar'ın idamının  yıl dönümünü de andı.

Gazze’de savaş, 22 gün sonra, 1. yılını dolduracağını anımsatan Arıkan: “Arz-ı Mevud hayaliyle, dünyayı ateşe vermekten geri durmayan İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım sadece bir fragman. Varın gerisini siz düşünün! Artık şunu herkesin idrak etmesi lazım: İsrail’in bütün bölgeyi, hatta dünyayı kaosa ve savaşa teslim etmek için planları var. Siyonist İsrail'in din savaşının ve soykırımının sadece Filistin halkının meselesi olmadığını yakında bütün dünya anlayacak.” Dedi.

Konuşmasının devamında, 6 Eylül’de işgal altındaki Batı Şeria’da düzenlenen bir gösteride İsrail askerleri tarafından vurularak öldürülen Türk-ABD vatandaşı Ayşenur Ezgi Eygi’de rahmetle anan Arıkan, “Bakınız iki gün önce Ayşenur Eygi’yi Didim’de toprağa verdik. Henüz 26’sında Batı Şeria’da Filistinli çiftçilerin hakkını savunurken şehit edildi.

Yine iki gün önce İzmit’te bir parka Hasan Bitmez adı verildi ve törenle açıldı. Kimdi Hasan Bitmez? Meclis’te “İsrail’le Ticaret Filistin’e İhanet” derken canını teslim etmiş bir milletvekiliydi.”

“Vahşetin, caniliğin partisi olmaz”

Diyarbakır’da 8 yaşında öldürülen Narin Güran’ın ölümünün siyasi rant haline getirilmemesine vurgu yapan Arıkan: “Yeri gelmişken şunu ifade etmek istiyorum. Narin yavrumuza yönelik vahşet siyasi rant aracı haline getirilmemeli! Narin yavrumuza yönelik vahşet magazinleştirmemeli! Bahse konu köydeki seçim sonuçları üzerinden bir tartışma başlatmak iyi niyetle bağdaşmaz! Vahşetin, caniliğin partisi olmaz! Acılarımız, sevinçlerimiz, bayramlarımız, çocuklarımız siyaset üstü olmalı! Hem kutuplaşmadan şikayet edip hem onu besleyemeyiz.” İfadelerine yer verdi.

Burdur’daki tarım faaliyetlerine dikkat çeken Vekil Arıkan: “Türkiye Tarımsal üretimdeki gücünü de maalesef yitirdi. Yaz aylarını geride bırakıyoruz. Hasat büyük oranda bitti. Çiftçi bugün yollara dökülüyor. Çünkü gözü gibi baktığı, aylarca üstünde titrediği ürünü girdi maliyetlerini karşılamıyor. Devletin açıkladığı alım rakamları çiftçiyle alay etmek gibi. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Şöyle Burdur’a bir bakalım. Aslında çok güzel rakamlar var.

Mesela Burdur; Rezene ve anason üretiminde ülkede 1’inci sırada. Çörokotu ve Yağ Gülü'nde 2’inci. Karanfilde 4., lavanta üretiminde 7’inci, domates üretiminde 10. Sırada. Büyükbaş hayvan varlığı bakımından, bölgede 2’inci; ülke genelinde 33’üncü sırada.  Küçükbaşta 50’inci, Alabalık üretiminde 10’uncu sırada.

Şimdi bu rakamlara rağmen, soruyorum Burdurlu çiftçi memnun mu? Çiftçi kardeşimiz geçinebiliyor mu? Bir sonraki sezona hazırlık yapabildi mi? Burdurlu esnaf kardeşim sattığının yerine yenisini koyabiliyor mu? Maalesef bunların hiçbiri olmuyor. Peki burada bir yanlışlık yok mu! Elbette var! Burdurlu çiftçi kardeşlerime, üretici kardeşlerime buradan sizlere seslenmek istiyorum: Her şeyi yakından takip ediyoruz. Toprak bizim kutsalımızdır. Biz sizin yanınızdayız!

Bütün zorluklarla karşı karşıya kalmanıza rağmen hayatın kaynağı olan gıda üretiminden vazgeçmiyor çok büyük bir fedakarlık örneği sergiliyorsunuz. Size minnetarız, minnet borcumuzu da ödemeye hazırız!” şeklinde konuştu.

Kongrede konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Musa Sayar, Saadet Burdur olarak istikametlerini bozmayarak, disiplinli yürüdüklerini dile getirerek: “şimdiye kadar beraber çalıştığımız aziz dava arkadaşlarımıza teşekkür eder, yeni seçilecek kardeşlerimize görevlerinde muvaffakiyet dileriz.” Dedi.

Tek liste ile gidilen seçimde mevcut il başkanı Musa Sayar tekrar İl Başkanı oldu.  

 

 

 

Hale Pak