REKTÖR DALGAR’DAN POLİTİKA SUNUMU
MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar 2023-2027 Rektörlük Dönemi Politika Belgesi Sunumu gerçekleştirdi.
Sunum 2 Ekim 2023 Pazartesi saat 14:00’te Lavanta Tepesi Otel'de MAKÜ Rektör Yardımcıları, akademisyenler ve öğretim üyelerinin de katılımıyla gerçekleşti.
MAKÜ Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, 2023-2027 Rektörlük Dönemi Politika Belgesi Sunumunda, hayvancılıkta bölgesel kalkınma, Uluslararasılaşma, Akademik performans, Uygulamalı eğitim- bireye özgü kariyer geliştirme, Dijital dönüşüm ajandası, Sosyal üniversite
Spor turizmine ve sporcu yetiştirmeye katkı, Aktif kurumsal iletişim konularında değindi.
Rektör Dalgar, MAKÜ’ye değer katmış rektörlere, akademik ve idari yöneticilere ve MAKÜ’ye bağışları ile katkı sağlamış hayırseverlere ayrı ayrı teşekkürlerini ileterek, 2023-2027 Rektörlük Dönemi Politika Belgesi Sunumuna geçti.
Rektör Dalgar sunum öncesinde: “Uzun yıllardır bu üniversitenin hemen her kademesinde yöneticilik yapmış olmanın verdiği deneyimden güç olarak, göreve başladığımız günden itibaren yoğun bir zihni hazırlık içerisindeyiz. Yakın çalışma arkadaşlarımız ile birlikte uzun saatler süren istişareler ve yoğun ziyaretçi kabullerimizde elde ettiğimiz fikri beslenmeler ile üniversitemizin gelişime açık alanlarını ve stratejik önceliklerini belirledik. Hatta bu dönemki özdeyiş (motto) -yani vizyon odağımızı- da belirledik. Topyekün tüm birimlerimizde “Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya” politikamızla hareket edeceğiz. Bu politika çerçevesinde Dünyanın diğer ucundaki bilgiyi alıp getirip bu toplumun yararına, bu toplumun meselelerine merhem olmak için kullanmak istiyoruz. Bu anlayışla çalışmanın; bu devletin yetiştirdiği ve bu millete hizmet borcu olan biz bilim insanlarını heyecanlandıran ve değerli hissettiren bir anlayış olduğunu düşünüyorum.
Evrensel Bilgiden Toplumsal Katkıya söylemimizin içini dolduracak önceliklerimizi içeren ve 4 senelik Rektörlük dönemi boyunca izleyeceğimiz politika belgemizi paylaşmaktan büyük bir heyecan duyuyorum.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini, hep birlikte ulusaldan küresel düzeye taşımak zorundayız. Bölgesel kalkınma çerçevesinden toplumsal katkı çerçevesine genişlemek zorundayız. Evet hayvancılıkta ihtisas üniversitesiyiz, bu bir devlet politikası ve bize devletimizin yüklediği özel bir misyon. Hayvancılık alanında yürüttüğümüz çalışmalar hız kesmeden genişleyerek devam edecek. Ama biz sadece hayvancılık alanına odaklanmış bir üniversite değiliz. Tüm birimlerimizle 1100 akademisyenimiz ve 50’nin üzerinde akademik birimimizle topyekûn toplumsal katkı üretmek istiyoruz. Bu dip dalgayı oluşturmak, merkezden-rektörlükten mümkün değil, bölümlerin ve akademik birimlerin yukarıya doğru bir dalga oluşturması ile mümkün. Her bölüm ve birim mümkün olduğunca proje odaklı bir yaklaşımla; bölgesel, toplumsal hatta evrensel eğilimlere ve problemlere yönelik projeler üretsin istiyoruz. Bu bağlamda eğitim-öğretim ve araştırma geliştirme fonksiyonlarımızı toplumsal katkı üzerinden yeniden yorumlamaya ihtiyacımız var. Yükseköğretim literatüründe 3. nesil üniversite yaklaşımı olarak da ifade edilen bu politikamıza tüm birimlerin katkı sağlamasını bekliyoruz.
Radikal değişim ve dönüşümlerden ziyade, küçük ama sürekli ve her alanda iyileştirme yaklaşımına inanıyoruz. Üniversitemize, kurumsal bir yapı ve üretken bir kültür miras bırakmak istiyoruz. Bunun için bizim daha fazla birlikte düşünmeye ihtiyacımız var. Aramızda bizim keşfedemediğimiz potansiyeli yüksek nice yetenekli arkadaşlarımızın olduğuna eminim. Her bir bireyin özgün ve iyileştirici fikirleriyle bizi beslemesine ihtiyacımız var. Fikir Sofrası toplantılarımıza daha çok arkadaşımızı davet ederek onların da fikirlerinden beslenmek istiyoruz.” ifadelerine yer verdi.
Sunum sonunda Rektör Dalgar’ın da katılımıyla kokteyli gerçekleştirildi. Kokteylinin ardından program sona erdi.
H.Nesibe Solak