Flaş Haber Yeni

REKTÖR DALGAR OĞUZHAN YERLEŞKESİNDEKİ OKULLARI ZİYARET ETTİ, CUMHURİYET SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI

REKTÖR DALGAR OĞUZHAN YERLEŞKESİNDEKİ OKULLARI ZİYARET ETTİ, CUMHURİYET SERGİSİNİN AÇILIŞINI YAPTI

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Bucak Teknoloji Fakültesi’nin yer aldığı Oğuzhan Yerleşkesini ziyaret edip incelemelerde bulundu.

İlk olarak Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu’nu ziyaret eden Rektör Dalgar ve ekibini Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Akın ve akademisyenler karşıladı. Toplantı odasında gerçekleşen ziyarette Rektör Dalgar’ı ağırlamaktan duydukları mutluluğu dile getiren Yüksekokul Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Zekeriya Akın yüksekokul ile ilgili bilgilendirici bir sunum yaptı.

Konuşmasına “Benim için burada bulunmanın ayrı bir önemi, ayrı bir duygusal boyutu da var. Çünkü burası bizim ilk mesleğe başladığımız doğup büyüdüğümüz yer. Burada bulunan birçok hocamızla beraber uzun yol arkadaşlıklarımız var. Beraber çok anılarımız var.” cümleleri ile başlayan Rektör Dalgar şöyle devam etti: “Bu okulun her kademesinde görev almış, belli bir dönemde müdürlük görevini yürütmüş biri olarak yıllar sonra bu şekilde ziyaret etmek nasip oldu. O yönüyle sizlerin, bu okulda çalışan herkesin bizim için ayrı bir yeri olduğunu ifade etmek isterim. Bu vesileyle de her zaman bir gözümüz, kulağımız bu okulda olacak. Çünkü burada çok anımız çok emeğimiz var. Bu okulun ileriye gitmesi daha da gelişmesi, ekibe katılan genç arkadaşlarla daha da ivmesini artırması bizim çok önem verdiğimiz bir husus olacak. Sizleri de her zaman rektörlükte ağırlamaktan da mutluluk duyarız.”

“TOPLUMSAL KATKIYA ÖNEM VERMELİYİZ”

Bucak Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu bünyesinde gerçekleştirilen kariyer günlerinin önemine vurgu yapan Rektör Dalgar, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Burada gerçekleştirdiğimiz ‘Kariyer Günleri’ adı altında yaptığımız etkinliği çok önemsiyorum. O etkinliği bizim dönemimizde başlatmıştık, gelişerek devam etti. Sanırım 14’üncüsünü yaptık. Sonra küresel salgından dolayı bir ara verildi. Bu etkinliklerin devam etmesinden yanayım. Çünkü bu okul gerçekleştirdiği ders dışı etkinliklerle, öğrencisini geliştirmeye yönelik ve öğrencinin merkezinde olduğu etkinlikleri yapmasıyla meşhur bir okul. Bu okulu özgün kılan bu. Biliyorsunuz bir politika belgesi açıkladık. Burada en önem verdiğimiz ve işin merkezine koyduğumuz konu toplumsal katkı. Ben bu konuyu çok önemsiyorum. Üniversiteler kapalı bir sistem. Klasik eğitim, öğretim ve araştırma geliştirmenin ötesinde burada devletin yetiştirdiği sizler gibi her biri alanında yetişmiş insanlar bulunuyor. Bu insanların bilgisinden, donanımından bu kurumların kapasitesinden toplum istifade etmiyor, o yüzden toplumsal katkı üretmemiz gerekiyor. Her bölüm kendi bulunduğu alandan sadece öğrenci ve öğrenciye yönelik değil, öğrenciyi de yanına alarak toplumsal katkı üretecek etkinliklere odaklanması gerekiyor. Bunu ben özellikle rica ediyorum, gittiğim her yerde bunu söylüyorum. Buna bizim ilmimizin zekâtını vermek deyin. Memleketi çok sevmek, vatanını çok sevmek deyin. Adına ne derseniz deyin. Devlet bizi yetiştirdiyse bize yatırım yaptıysa bunu bu topluma hizmet olarak vermek lazım. Topluma karşı sorumluyuz diye düşünüyorum. Bu devlete, bu millete karşı sorumluyuz diye düşünüyorum. Çok çalışmamız gerekiyor. Çok çalışmamız ve bu ülkenin daha gelişmiş, daha güçlü bir ülke olmasına katkı sağlamamız gerekiyor. Yangına su taşıyan karınca misali ne yapabiliriz? Hepimizin bu anlayış içerisinde olması gerekiyor. Öğrencilerimize de bu anlayışı aşılayarak ve onların da bu anlayışla ülkelerini çok sevmelerini, vazifesini en iyi şekilde yapan bir anlayışla yetişmeleri noktasında mesuliyet sahibiyiz. Eğitimciler dışında kaç kişinin böyle bir kitleyi karşısına alıp onlara dokunma, onlara mesaj verme inisiyatifi var. Bizim bu şansımız var. 50 tane çocuk öyle gözünü dikmiş. Hoca olarak bizi dinliyor ve bizim söylediklerimize itibar ediyor. Bu mesleğin bir sorumluluğu var. Buna önem vermemiz lazım. Ulusal ve uluslararası makaleleri de gördüm ve memnuniyet duydum. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Rektör Dalgar konuşmasının ardından akademisyenler ile idari personelin görüş ve önerilerini aldı.

Daha sonra Rektör Dalgar ve ekibi, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Bucak Teknoloji Fakültesi’ni ziyaret etti. Kendilerini Bucak Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gülden Başyiğit Kılıç, Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ragıp Yıldırım ile akademisyenler ve idari personel karşıladı.

 

“DİJİTAL DÖNÜŞÜMDE YENİLİKÇİ UYGULAMALARA İHTİYAÇ VAR”

Rektör Dalgar Bucak Teknoloji Fakültesi ile Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu hakkında birim yöneticilerinden bilgiler aldı. Rektör Dalgar burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: “Bucak Teknoloji Fakültesi olarak burada yapılacak çok şey var. Dijital dönüşüm ve yapay zekâ, yazılım ile ilgili birçok çalışma yapılabilir. Bizim de stratejik odaklarımızdan biri olan dijital dönüşüm ile ilgili Dijital Dönüşüm Koordinatörlüğü’nü kurduk. Yenilikçi uygulamalara ihtiyaç var. Sıradan olmamamız gerekiyor. Yıllardır bunu savunuyorum. Çünkü sıradan olursanız öğrenci neden sizi seçsin buraya gelsin? O yüzden bizim fark yaratmamız gerekiyor. Tek ihtiyacımız olan şey bu anlayış çerçevesinde odaklanmak. Bunun nasıl yapılacağını en iyi işin uzmanları bilir. Sanal ortamda metaverse gibi bir sürü yenilikçi uygulamalar bulunuyor. Bizim hayal bile edemeyeceğimiz gelişmeler oluyor. Bu fakülteden de bu tür açılımlar bekliyorum. Aksi bizi geriye götürür. Örneğin yapay zekâ bölümünü mutlaka açmak lazım. Oraya doğru giden bir trend var. Sizin bu konularda fikirleriniz olursa bizlere söyleyin, bizi bu konuda besleyin. Ülkemizin bu konularda yeni açılımlara ihtiyacı var.”

Konuşmasının ardından Rektör Dalgar ve beraberindeki heyet fakülte ile yüksekokulu gezdi. Öğrencilerle bir araya gelen Rektör Dalgar, onlarla bir süre sohbet etti.

Ziyarette ayrıca 29 Ekim kutlamaları kapsamında Bucak Emin Gülmez Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileri tarafından hazırlanan “İstikbalden İstiklal’e Cumhuriyet Sergisi”nin de açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Rektör Dalgar, “Öğrencilerimiz tarafından büyük emekle hazırlanan sergi açılışında bulunmak ve sizleri ziyaret etmek için bugün burada bulunuyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılı anısına böyle bir program yapmış olmaları çok anlamlı. Burası tasarım ağırlıklı bölümlerin olduğu, bizim de çok önem verdiğimiz özel bir okul. Bu yönüyle de okulumuzdaki nitelikli çalışmaları ve gayretleri takdirle karşılıyoruz. Bizler de merakla öğrencilerimizin emeklerini gezip görmek istiyoruz. Hayırlı olsun.” dedi.

Öğrenciler tarafından hazırlanan sergiyi gezen Rektör Dalgar’a kendisinin kara kalem çalışması hediye edildi.

 

 

MAKÜ KİMER