Flaş Haber Yeni

REKTÖR DALGAR: "BUGÜN SİZİN ŞÖLENİNİZ, MUTLU OLMAYI EN ÇOK SİZ HAK ETTİNİZ"

REKTÖR DALGAR:

MAKÜ REKTÖRÜ PROF. DR. HÜSEYİN DALGAR:

“Üniversitemiz, öğrenci odaklı tutumu ve meslek edindirmeye yönelik uygulamalı eğitim yaklaşımı ile, güncel gelişmeler doğrultusunda, öğrencilerimizin yetişmesi için elinden geleni yapmıştır.”

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Dalgar,23 Haziran 2023 Cuma günü Saat: 18.30’da MAKÜ Stadyumunda düzenlenen mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada: “ 6 Şubat tarihinde yaşanılan depremlerde hayatlarını kaybeden öğrencileri rahmetle anarak ve yakınlarına başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar “Bugün; gözünün içine baktığınız, nice emek ile nakış nakış işlediğiniz evlatlarınızla bir kez daha gurur duyma günü. Ne mutlu ki bu emeğin karşılığını bugün tekrar alıyorsunuz. Evlatlarınızın başarısına ve yeni hayatlarının ilk gününe şahitlik ediyorsunuz. Sadece ülkemizin değil; tüm inancımla söylüyorum ki “Dünyanın Umudu” olan bu asil milletin evlatları ile bizler gurur duyuyoruz. Sizlerin mutluluğunu en samimi duygularımızla paylaşıyoruz.  Bilmenizi isterim ki; üniversitemiz, öğrenci odaklı tutumu ve meslek edindirmeye yönelik uygulamalı eğitim yaklaşımı ile, güncel gelişmeler doğrultusunda, öğrencilerimizin yetişmesi için elinden geleni yapmıştır.” dedi.

Rektör Prof. Dr. Dalgar konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Bunun için tüm samimiyetle gayret veren; hem üniversitemizin hem de evlatlarınızın başarı hikayesini beraber yazdığımız akademisyen arkadaşlarıma, huzurlarınızda minnettar olduğumu ifade etmek isterim. Öğrencilerimizin yetişmesinde yüksek sorumluluk duyan, zaman zaman kendi ailesinden, belki kendi evladına ayıracağı zamandan dahi fedakârlık yapan, ayrıca üniversitemizin üstlendiği bölgesel kalkınma misyonu doğrultusunda büyük projelere imza atan akademisyen kadromuza çok teşekkür ediyorum.  İyi ki varsınız Hocalarım, iyi ki bizimlesiniz. Bunun yanında; öğrencilerimizin akademik ve idari süreçlerinde öğrenci odaklı bir yaklaşımla onlara yardımcı olan, işimizi kolay kılan, arkamıza bakmadan hedeflerimize koşmamızı sağlayan, güler yüzlü ve samimi tüm idari personelimize teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Biz büyük bir aileyiz. MAKÜ ailesi olarak bundan sonra da gayreti, başarıyı ve huzuru hep önceleyeceğiz. Gayretimize ortak olan ve başarımıza katkı sağlayan meslektaşlarımızı, el üstünde tutacağız. Bu sözümü; çiçeği burnunda bir rektörün ilk sözü olarak kabul etmenizi isterim. Bir teşekkürü de; bugüne kadar üniversitemizde yöneticilik yapmış; geçmiş dönem rektörlerimize, yöneticilerimize, İlimizin Valilerine, milletvekillerine, belediye başkanlarına ve sayamadığım tüm paydaşlarımızla birlikte, üniversitemize yaptıkları bağışlarla katkı sağlayan, çok değerli hayırsever Burdur sevdalılarına sunuyorum. Burada bir parantez açmak istiyorum. Geçtiğimiz 8 yıl boyunca üniversitemiz ve Burdur’umuz için beraber yol yürüdüğümüz, gecemizi gündüzümüze katıp çalıştığımız, üniversitemize ve Burdur’umuza yeni bir vizyon kazandıran, içinde bulunduğumuz eserlerin kazanımında emeği olan Başta Burdur Milletvekilimiz Prof. Dr. Adem Korkmaz ve yönetiminde görev alan değerli hocalarımıza hizmetleri için üniversitem adına teşekkür ediyorum. Ayrıca memleketimize bu onurlu hizmetleri yapma imkanı sunan, üniversitemizin kuruluşundan bugüne desteklerini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza hassaten şükranlarımı sunuyorum.

Bugün sizin şöleniniz. Mutlu olmayı en çok siz hak ettiniz. Bu saatten sonra; kendiniz, aileniz ve ülkemize karşı sorumluluklarınızın daha da arttığını bilmelisiniz. Yeni bir hayata başlıyorsunuz. Bu sizin için yeni bir meydan okuma.  Tertemiz sayfaya bir hikâye yazacaksınız. Bu süreçte elde edeceğiniz başarılar ve içinde yaşadığınız topluma sunduğunuz katkılar; sizi ve ailenizi olduğu kadar, Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’ni de yüceltecek ve bizleri tekrar tekrar onurlandıracaktır. Yeni hayatınızın ilk gününde; sizlere son kez hitap ederken, naçizane ifade etmek istediğim hususlar var.  Hayat her şeyi yaşayarak öğrenmek için çok kısa. Akıllı insanlar kendi yaşadıklarından ders çıkaran insanlarken; daha akıllı insanlar başkalarının yaşadıklarından da ders çıkarır.

Bu bağlamda bana sorsanız bu hayattan ne öğrendin diye, bu güzel ülkeye ve bu asil millete katkı sağlamak için; bu kadim medeniyeti temsil etmek, ve nesillerimize taşımak için, verilen gayretlerin hiçbirinin boşa gitmediğini öğrendim. Doğru zamanda cesur olmanın, sorumluluk ve aksiyon almanın, doğru olanı, bedeli ne olursa olsun savunmanın insanı anlamlı kıldığını öğrendim. İnandığı yolda yürüyen İnsanın, enerjisinin asla bitmediğini öğrendim. İnsan rüyada gördüğünün değil, emeğinin ve çalışmasının karşılığı olduğunu öğrendim. İnsanlığın iyiye gitmesi için çalışır-çabalarken, önce kendimi düzeltmem gerektiğini öğrendim. Yolun sonuna bakmayı değil, yola revan olmayı, kararlılıkla yürümeyi öğrendim. Bu toprakların tarihine, medeniyetime, ecdadıma ve insanıma sahip çıkmanın, ülkeye hizmet için samimiyetle çalışmanın, kutsal değerler olduğunu öğrendim. Kişisel kazanımlarımı düşünmekten öte toplumsal kazanımları önemsemenin daha değerli olduğunu öğrendim. Gençler; diplomanızın sizi sınırlandırmasına izin vermeyin, kendinize güvenin. Bireysel gelişiminize yatırım yapmaya devam edin. Değişime direnen değil, değişime ayak uyduran ve fırsata çevirenlerden olun. Evrensel bilgiyi, içinde yaşadığınız toplumun gelişimine aktaran ufku geniş bir birey olun ve son olarak nice güzel insanlar ve anılar biriktirdiğiniz bu yılları, bizleri ve her zaman kapısı size açık olan Üniversitenizi unutmayın. Allah yolunuzu, bahtınızı açık etsin.” 

Hale Pak