Flaş Haber Yeni

POLİS RADYOSU, BURDUR’DAN CANLI YAYIN YAPTI

POLİS RADYOSU, BURDUR’DAN CANLI YAYIN YAPTI

İl İl dolaşarak tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerimizi tanıtan polis radyosunun bugünkü durağı Burdur oldu. Marmaris ve Fethiye’den sonra Burdur’a gelen Polis Radyosu canlı yayın aracı ilimizin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıttı. Bugün (23 Haziran 2022)  Isparta’da olacak Polis Radyosu canlı yayın aracı bu haftaki turunu Isparta Eğirdir’de tamamlayacak.

Türkiye’de 1952 yılından beri yayın yapan Polis Radyosu görevlisi Tufan Çağlar, Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan ve İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik’i canlı yayında konuk etti. Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan konuşmasında; Burdur’un yöresel ürünleri,  Yörük kültürü, halk oyunları ve halk çalgılarını anlattı. Sipsi, cura, kabak kemane gibi yöremize has müzik aletlerinin önemine değinen Özkan, Burdur ve Salda Göllerimizi tanıttı. Ağlasun ilçemizde bulunan Sagalaasos Antik Kenti,  Gölhisar ilçemizde bulunan Kibrya Antik Kenti, Osmanlı ve Selçukludan kalma hanlarımızdan da söz eden Vali Yardımcısı Özkan; Ulu Camii, saat kulesi, Baki Bey konağı ile Burdur Gölü Manzaralı lavanta bahçelerinden de bahsetti. Burdur’un eğitim, kültür turizm şehri, tarım ve hayvancılık şehri olduğunu söyledi.

Okulların tatile girmesiyle birlikte araç trafiğinde artışın yaşandığına değinen Burdur İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, yaz döneminde trafiğine çıkacak sürücülere trafik kurallarına uyulması çağrısında bulundu.

Halil İbrahim Kara – Mine Kaya