Flaş Haber Yeni

PANDEMİ DÖNEMİNİ FIRSATA ÇEVİRDİLER E-TİCARETTE BURDUR MARKASI YARATTILAR

PANDEMİ DÖNEMİNİ FIRSATA ÇEVİRDİLER E-TİCARETTE BURDUR MARKASI YARATTILAR

Pandemi sürecinde e-ticaretten satış yapmaya başlayan Ekrem Olçay, yurt dışına açıldı. ABD’ye de ahşap ev aksesuarı ihraç etti.

Burdur Yeni Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösteren mobilyacı esnafı Sadettin Olçay’ın oğlu Makine Mühendisi Ekrem Olçay, 2020 yılında pandemi döneminde sokağa çıkma kısıtlamasında e-ticarete başladı. İmal ettiği ahşap ev aksesuarları siparişleri internet üzerinden satarak pandemiden ekonomik olarak etkilenmedi. Ürün çeşitliliğini de artıran Olçay,  işyerini sektörde marka haline getirerek yurt dışına da ürün göndermeyi başardı.

OlcayAksesuar firması sahibi Makine Mühendisi Ekrem Olçay,  gazetemiz muhabiri Halil İbrahim Kara’ye verdiği röportajda; “Pandemi sürecinde 2020 yılında yaptığımız e-ticaret atılımı ile birlikte kendimize yeni bir pazar yaratmaya çalıştık. Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu, insanların evlerinden çıkamadığı o süreçte biz imalatçı sektörü olarak kendi işimizi e-ticaret ile devam ettirdik.  Pandemiden etkilenmedik. Burdur’da bir ilki başararak şu an e-ticarette kendi markamızı oluşturduk. Türkiye’de OlçayAksesuar markası ile birlikte Türk Patent Kurumundan marka tescili yaptırarak üretim çalışmalarına devam ediyoruz. Yakın zamanda yurt dişi mağazamızın da açılışını yaptık. Artık e-ticaret üzerinde de  yurt dışı mağazamız var. Aynı zamanda farklı yurt dışı tedarikçileri ile çalışmaktayız. Geçen  hafta içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’ne (ABD) ürün gönderdik. İhracatımız bu ayda devam edecek. Siparişlerimizi aldık.” dedi.

CNC MAKİNESİ ALDI

Olçay; “Rekabeti artırabilmek açısından CNC makinası aldık.”dedi.

E-TİCARET ROTASINI YURT DIŞINA ÇEVİRDİ

Pandemi sürecini fırsata çevirdiklerinin altını çizen Ekrem Olçay; “İnsanlarımız e-ticaret hakkında pek fazla bilgileri yoktu. Bu işe ilk başladığımızda bize ‘Bu iş yapılır mı?’ diye söylüyorlardı. Daha sonra Burdur’da e-ticarette sayabildiğimiz 7 firmadan 1 tanesi olduk. Bu sayı daha sonraki 2021-2022 yıllarında 70’lere kadar çıktı. Tabi herkes kendi ürününü üzerinde bir şerler yapmanın peşinde, bizde kendi ürünümüzü kendi markamızla birlikte e-ticaret yönetimi ülkenin dört bir yanına satmaya başladık.  Bu şekilde yurt içi ve yurt dışı satışlarımız devam etmektedir. Bu yıl 3 ay önce Almanya’ya numune gönderdik. Onaylandığı takdirde oraya da ürün göndereceğiz.  Geçen hafta ABD’ye ilk ihracatımızı gerçekleştirdik.

Şöyle ki Türkiye ahşap ürünleri konusunda belirli bir konuma sahip, Avrupa’ya yakınlığından dolayı önemli bir konumda. Çin gemilerinin denizlere açılamaması Türkiye’nin konumunu çok daha iyi bir hale getirdi.  Biz bunu da fırsata çevirerek rotamızı yurt dışa çevirdik. İlk ihracatımızı geçen hafta gerçekleştirdik. Aldığımız yeni siparişlerle de ihracatımıza devam edeceğiz. İnşallah işimizi artırıp üretime katkı sağlamaya devam eder, ülkemize döviz girdiği sağlarız.” sözlerine yer verdi.

“İADE ORANI ÇOK DÜŞÜK”

Ağırlıklı” olarak çocuk kitaplıkları üzerine çalıştıklarını belirten Ekrem Olçay, “Çam ağacından imal edilen ürünlerimizin 56 bin favorisi var.  Her hangi bir boya yok. Tamamen sağlıklı doğal bir ürün. İade oranlarımız çok düşük. Yüzde 2.1 civarında iade ile çalışıyoruz. Buda bizi motive ediyor.  Hiçbir iade de gelmez ise bir sıkıntı var demektir. İade gelecek ki bizde eksikliklerimizi göreceğiz. Müşterilerin isteklerini de biliyoruz. Belli başlı sıkıntıları ortadan kaldırdık. Çok şükür satışlarımı devam ediyor. Amacımız yurt dışı pazarında marka olmak.” açıklamasında bulundu.

Halil İbrahim Kara