Flaş Haber Yeni

ÖZÇELİK’TEN BURDUR KENT KONSEYİ’NE HIZLI TREN YANITI

ÖZÇELİK’TEN BURDUR KENT KONSEYİ’NE HIZLI TREN YANITI

  • “Çok hızlı oldukları için hızlı trene kafayı takmışlar. Burdur’un içme suyu sorunu da  Kent Konseyi’nin açıklama yapmasını bekliyoruz. Süratle.” dedi.

Burdur Kent Konseyi İmar, Şehircilik, Ulaşım ve Trafik Çalışma Grubunun DDY tarafından ÇED raporu hazırlanan Eskişehir-Burdur-Antalya hızlı tren hattı güzergahına ilişkin basın açıklamasına yanıt veren Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik; “Hızlı tren konusu var. Yine Burdur’da gündeme getiriliyor. Ben hızlı treni gündeme getirenleri çok çok teşekkür ediyorum. Ak Parti Hükümeti, Cumhurbaşkanımız bu milletin hafızasına konforu yükseltilmiş hızlı treni yerleştirdi. Yoksa biz Türkiye’de hızlı trenleri konuşmuyor olacaktık. Ama ne yaptık? Dönemin başbakanının talimatı ile süratli bir şekilde Konya, Ankara, İstanbul, Sivas hızlı trenleri devreye girdi. Şimdi de yeni güzergâhlar belirleniyor. Kayseri, Karaman, Ankara bu çalışmalar suratla yapılıyor. Şimdi bana şöyle söylüyorlar. Alaylı bir şekilde; ‘Hızlı tren Burdur’a geldi mi?’ Ya senin önce hafızada hızlı treni Cumhurbaşkanımız koydu. Ak Parti Hükümeti koydu. Antalya’ya hızlı tren geldi de Burdur’dan geçmemiş se bize hesap sorabilirsiniz. Afyon’a geldi de Burdur’a gelmemiş ise bize hesap sorabilirsiniz. Isparta’ya geldi de Burdur’a gelmemiş ise bize hesap sorabilirsiniz. Yani bunların hiç biri olmadan sen alaylı bir dille niye bunu söylüyorsun ki? Hâlbuki ne olacak? Büyük bir yatırım olduğunu, büyük bir sermaye ile bu işin yapılacağını, 463 kilometrelik bir Eskişehir-Antalya hattının olduğunu, bunların güzergahlarının belirlendiğini, topografik haritalarının yapıldığını, alternatif yollarının belirlendiğini,  bu alternatif yollardaki maliyetlerin belirlendiğini, yani şimdi bugün gazetelerde var. Açıklama yapmış Kent Konseyi. Kent Konseyi’ni ben buradan davet ediyorum. İlk mi ikinci açıklaması mı bilmiyorum. Hızlı trenle başlamışlar. Çok hızlı oldukları için hızlı trene kafayı takmışlar. Burdur’un içme suyu sorunu da  Kent Konseyi’nin açıklama yapmasını bekliyoruz. Süratle.”dedi.

Milletvekili Özçelik; Dün Burdur Öğretmenevi  Müdürlüğü’nde 24 Temmuz  Basın Bayramı dolayısıyla basın mensupları ile bir araya geldiğinde hızlı trenle alakalı açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Burdur’un alt yapısını, Burdur’un içme suyu  arıtma bittikten sonra, iddia ediyoruz bakın  bize çıkış rakamları yanlış söylüyorsunuz. Yüzde 50-55 patlak ve kaçak var şehirde.    Üzerine  niye sıcak asfalt döküyorsunuz?. Yarın gelecek belediye başkanı ne yapacak? Hiç düşündünüz mü? İşi zor inanın Yani bundan sonra gelecek bir belediye başkanı kendi partilerinden bile olsa, lanet okuyacaklar. Orada kaçak ve patlağı yapılmamış yerin üzerine sıcak asfaltı niye koyuyorsunuz. Bize diyorlar ki siz yanlış söylediniz yüzde 50-55 değil de yüzde 30-35, bakın kendisi de itiraf ediyor. Yani o rakam da küçük bir rakam değil. Dolayısı ile biz hızlı trenle ilgili süreci ve güzergâhlarla alakalı süreci takip ediyoruz. Burada şunu açıklamamda fayda var.  Çok kıymetli basın mensupları hızlı tren Burdur’dan geçecek veya Isparta’dan geçecek konusu, ‘Şehir merkezine gelerek geçecek’ olarak hiçbir zaman ifade etmedim. Hızlı tren konuşulduğundan bu tarafa. Burdur sınırlarında Isparta sınırlarından vefa bir başta taraftan örneğin Kütahya’dan geçecek. Bu Kütahya merkezden geçecek anlamında değil. Burdur merkezde değil. Burdur sınırları içerisinde bir istasyon etrafında olacak. Nedir? Herkesin en iyi bildiği Baladız, Gümüşgün’dür. Ortak istasyon orada olur ise ya Isparta üzerinden Ağlasun-Çeltikçi-Bucak-Antalya yada Burdur Lengüme Ovası üniversitenin kenarından Çeltikçi-Bucak-Antalya güzergahı bunlar belli. Maliyetleri de belli. Ben o rakamları paylaşmıyorum. Hangi yerde viyadük, tünel var. Maliyeti ne kadar belirli. Aradaki fiyat farkı da belli. Bunu biliyor Devlet Demir Yolları. Şimdi kalkmışlar bir haritayı ortadan birleştirmişler Burdur’a da gelsin, Isparta’ya da gelsin. Yani Devlet Demir Yolları bu konu üzerinde her alternatifi çalışarak ortaya bir hat belirlemiştir.” 

Kent Konseyinin açıklamasına ulaşmak için TIKLAYINIZ

Halil İbrahim Kara