Flaş Haber Yeni

ÖZBOYACI: “YEŞİLOVAMIZA YAKIŞIR DEVLET HASTANESİ EK BİNASINA BİSMİLLAH DEDİK”

ÖZBOYACI: “YEŞİLOVAMIZA YAKIŞIR DEVLET HASTANESİ EK BİNASINA BİSMİLLAH DEDİK”

Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa Özboyacı, Yeşilova Devlet Hastanesi Ek bina inşaatı hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu. Yeni ek hastane binasının tüm halka hayırlı olmasını dileyen Başkan Özbaoyacı: “Yeşilova Devlet Hastanesi 1954 yılında 5 bin 973 metrekare arsa üzerine 15 yataklı ve 840 metre kare kapalı alan, 320 metre kare toplam oturum alan da açılışı yapılarak hizmete girmişti.

Binanın fiziki mekan olarak yetersiz kalması nedeniyle Sağlık Bakanlığı’ndan ek bina talebi yapılmış ve 2008 yılında ek bina inşaatına başlanmıştır. Ek bina inşaatı 2010 yılında 25 yataklı olarak tamamlanmış olup, 2011 yılında hizmete başlamıştı.  Eski bina ise depreme dayanıksız olduğundan 2018 yılında yıkılmış, 25 yatak kapasitesinde yatak başına düşen kapalı alan 115 metre kare  olup bu haliyle yatak başına düşen nitelikli alan azalmıştı. Buna birde hastanede hizmet vermeye başlayan hekim sayısındaki artışa paralel olarak poliklinik yetersizliği de baş göstermişti.

Bu kapsamda, kamuya herhangi bir mali yük oluşturmaksızın bağış yoluyla mevcut hastanemize ek olarak yukarıda bahsedilen ihtiyaç duyduğumuz binayı daha önce de ilçemize yüksekokul binasını yaptıran ilçemiz hayırseveri İsmail Akın tarafından yaptırılacaktır.

Yeni ek binamız 2 katlı olup toplam bin metrekare kapalı alana sahip olacaktır. Ek binanın giriş katında 6 poliklinik, 3 ağız ve diş sağlığı polikliniği, diş laboratuvarı ve diğer hizmet birimleri, 1. Katta 12 idari birim ve depolar yer alacaktır.”dedi.

Haber Merkezi