Flaş Haber Yeni

'OKUMANIN YAŞI YOKTUR' ÖZALP, 55 YAŞINDAN SONRA 5’İNCİ DİPLOMASINI ALDI

'OKUMANIN YAŞI YOKTUR' ÖZALP, 55 YAŞINDAN SONRA 5’İNCİ DİPLOMASINI ALDI

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde saymanlık yapan Emin Özalp,5’inci diplomasını aldı. Büyük başarıya imza atan Özalp; ‘Okumanın yaşı yoktur.’ düşüncesinden hareketle 1987 yılında Burdur Yetiştirme Yurdu’ndan ayrıldıktan sonra 1988’de ilkokul mezunu olarak Burdur Ağlasun ilçesi Merkez ilkokulunda hizmetli olarak göreve başladı.  Dönemin Sağlık ve Sosyal Hizmet Bakanlığı’nın Yetiştirme Yurdu Mezunlarına tanıdığı ‘2828 sayılı kanun’ imkânlardan yararlandıktan sonra ilk devlet memuru olarak işe başlamasından sonra yılmadan usanmadan  ‘Okuma aşkı’ ile okumaya devam etti. İlk olarak 1992 yılında ortaokulu dışarıdan bitirme sınavlarına girdi.  Aynı yıl ortaokul mezunu oldu. Daha sonra aynı yıl (1992) yılında  Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Açık Öğretim Lisesi’ne kayıt oldu. Dört yıllık mücadele sonrası 1996 yılında Açık Öğretim Lisesi’ni de başarılı bir şekilde tamamladı.  1996 yılında Üniversite Sınavlarına girdi, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümünü kazandı. 2 yıllık üniversite eğitimini de tamamlayan Özalp, daha sonra Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi İşletme Bölümünü (4 yıllık) başarılı bir şekilde bitirdi. Okumayı bırakmayan Özalp, 2006 yılında Bartın Üniversite Tarih Bölümüne kayıt oldu. Halen bu bölümde eğitimine devam ediyor. Bu bölümde eğitimine devam ederken Erzurum Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümüne yazıldı. Bu bölümünü de 2021 yılında başarılı bir şekilde tamamlayan Emin Özalp, aynı yıl Atatürk Üniversitesi Açık ve Uzaktan Öğretim Fakültesi Hukuk Adalet Ön Lisans Programını tamamladı. Toplamda 5 diploma sahibi olan Özalp, halen 4 yıllık Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümde eğitime devam ediyor.

Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabiri Halil İbrahim Kara’ya röportaj veren Özalp; “Babam Mehmet Özalp’i 5 yaşında, annem Cennet Özalp’i 10 yaşında kaybettikten sonra 1976 yılında Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay Askeriye Köyü Yetiştirme Yurdu’na merhum dedem Mustafa Dönmez tarafından verildim. 1978 yılından Askeriye Köyü ilkokulundan mezun oldum. Çeşitli imkansızlıklar ve kısa yolda iş hayatına atılıp meslek sahibi olmam için kurum yetkilileri tarafından yorgancı esnafı Atila Sunar’ın yanına ‘Çırak’ olarak verildim. İlkokulda başarılı bir öğrenci olmama rağmen, ‘Okuyamamış’ eksikliği ile okumaya karşı bir istek oluştu. Devlet memuru olunca bu istek ve arzularımı yerine getirdim. Mutluyum.” dedi.

“OKUMANIN YAŞI YOKTUR”

Gençlere de tavsiyelerde bulunan Emin Özalp; “Okumanın yaşı yoktur. Okumaktan asla vaz geçmesinler. Kendilerini geliştirmek için gazete, kitap, dergi ve benzeri yayınları okusunlar.” diye konuştu.

Halil İbrahim Kara