Flaş Haber Yeni

BAŞKAN OKAN, YEREL YÖNETİMDEKİ ARAZİLERİN KULLANIMI HAKKINDA KONUŞTU

BAŞKAN OKAN, YEREL YÖNETİMDEKİ ARAZİLERİN KULLANIMI HAKKINDA KONUŞTU

OKAN: “BURDUR BELEDİYESİ ARAZİLERİ SATILMAK YERİNE DAHA VERİMLİ KULLANILMALI”

Öneride bulunan Başkan Okan:  “07.06.2023 tarihinde oy çokluğu ile satışına karar verilen arsaların tekrar meclis gündemine alınarak görüşülmesi, arsa olarak satılması yerine, yap - işlet - devret modeliyle ihale yapılmasına yada belediyemiz tarafından yapılarak satışa sunulmasına dair bir karar alınmasıdır.” dedi.

Ak Parti Burdur Merkez İlçe Başkanı ve Burdur Belediye Meclisi üyesi Hüseyin Okan, satılmasına karar verilen belediye arazileri  hakkında yazılı basın açıklamasında bulundu. Başkan  Okan açıklamasına şunları kaydetti: “07 Haziran 2023 tarihinde yapılan Burdur Belediye Meclis toplantısının 7.maddesinde Mülkiyeti belediyemize ait olan Atatürk Mahallesindeki 1627 Ada 4-5 parsel, 1628 ada 4-5 parsel. 1630 ada 5-6-7 parsel ve 2029 ada 2-3-4 parseller de bulunan taşınmazların (arsa) ihale ile satılması hususu oy çokluğu ile kabul edilmiştir.  Burdur Yeni Devlet Hastahanesi çevresinde öncelikle eczane olmak üzere işyerleri ihtiyacı olduğu tarafımızdan da bilinmektedir.

Şehrimizde büyük metrekareye sahip arsa stokunun az olması, yeni hastane binamıza yakınlığı, bahsi geçen arsaları daha da kıymetli hale getirmektedir. Bahse konu bu arsaların, belediyemiz ve şehrimiz için daha yüksek oranda kar getirecek şekilde değerlendirilmesi teklifimizin Belediye Meclisimizce yeniden görüşülmesi gereken bir konu olduğunu düşünmekteyiz.

Bahse konu arsaların, ihale yöntemi ile satılması halinde, inşaatların ne zaman yapılacağı, acil olan işyeri ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağı vs. tam olarak bilinememektedir.

Ak Parti olarak önerilerimiz şu şekildedir:  ‘07.06.2023 tarihinde oy çokluğu ile satışına karar verilen arsaların tekrar meclis gündemine alınarak görüşülmesi, arsa olarak satılması yerine, yap - işlet - devret modeliyle ihale yapılmasına yada belediyemiz tarafından yapılarak satışa sunulmasına dair bir karar alınmasıdır.

Burdur’umuz için her türlü taşın altına elimizi koymaktan çekinmediğimiz gibi bu konuda da çekinmeden belediyemizin arkasında duracağımızın bilinmesini isteriz.

Burdur’umuz ve Burdurlularımız için bu konunun Belediye yetkililerimiz tarafından tekrardan gözden geçirilmesini talep ederiz.’

Haber Merkezi