Flaş Haber Yeni

NEMLİ HAVA GELİYOR

NEMLİ HAVA GELİYOR

SICAK HAVA BUNALTACAK

Edinilen bilgiye göre, Burdur bölgesinde nemli hava etkili olacak. Burdur geçtiğimiz günlerde daha çok kuru sıcaklıklar etkiliydi ancak önümüzdeki günlerde nemli havalar daha çok etkili olacak. Bu sıcaklıklar önümüzdeki Perşembe günü daha çok artacak ve hafta başına kadar etkisini gösterecek. Bu da sıcaktan kaynaklı bunalımları etkileyebilmektedir.

Burdur Meteoroloji Müdür Vekili Açıkladı

Hava sıcaklıkları, sahil kesimlerinde 2 ila 4 derece civarında, iç kesimlerde 4 ila 8 derece civarında artacağı tahmin ediliyor. Antalya bölgesinde nem daha çok olduğu için hissedilen sıcaklık derecesi daha çok olacaktır.

UZMANLAR UYARIYOR!

Uzmanlar, bu sıcaklardan etkilenilmemesi için daha çok çocuk ver yaşlıların dışarı çıkmaması gerektiğine vurgu yapıyor.

‘Yüksek sıcaklık ve yüksek nem ile birlikte hissedilen sıcaklıklarda artış beklendiğinden, Burdur bölgesinde yaşayan kronik rahatsızlığı olanlar, yaşlılar ve çocuklar başta olmak üzere vatandaşlarımızın günün en sıcak saatleri olan 11 ile 16 saatleri arasında dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.’ uyarısında bulundular.

SICAKLAR YANGINLARI NE KADAR ETKİLİYOR?

Kuru sıcaklıklar mı nemli sıcaklıklar mı daha etkilidir. Orman yangınlarını daha çok kuru sıcaklar  etkileyebilmektedir. Kuru sıcaklıklar da ihmalden veya doğal afet olarak gerçekleşen yangınların etrafa dağılma oranı daha yüksektir. Nemli havalarda daha azdır. Vatandaşlarımızın bu konuda dikkatli olmaları gerekmektedir.

Hatice Nesibe Solak