Flaş Haber Yeni

MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. YUSUF TEKİN: “CUMHUR İTTİFAKI BU COĞRAFYANIN DOĞAL İTTİFAKI”

MİLLİ EĞİTİM BAKANI PROF. DR. YUSUF TEKİN: “CUMHUR İTTİFAKI BU COĞRAFYANIN DOĞAL İTTİFAKI”

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, Cumhur İttifakı Burdur Belediye Başkanı Mehmet Şimşek’in aday tanıtım çadırında partililer ve halkla bir araya geldi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin açıklamasında: “Biz bugün ekip olarak Burdur’a geldik. Eğitim öğretim altyapıyla ilgili olarak Burdur’da yapabileceklerimizi planladık. Yapabileceğimiz şeyleri, yapmamız gereken şeyleri yerinde gördük. Öncelikle şunu söyleyeyim. Biz şöyle çalışıyoruz: gittiğimiz ilde eğitim öğretim altyapısının tam bir fotoğrafını çekmek için bakanlıktaki birim amirlerimizle birlikte geliyoruz. Birim amirinden kastım genel müdürlerimiz. Şuan da da Burdur’da Genel Müdür arkadaşlarımızla beraber geldik ve Burdur’un bütün bir genel müdür arkadaşımız bu anlamda fotoğrafı çekmek üzere toplantılarını yaptı. Birazdan da birlikte olacağız. Bu siyasetin de Türkiye’nin toplumsal yapısının da evrildiği noktada bu yaptığımız şeyin kıymetli olduğunu düşünüyoruz.  Yerelden problemleri görerek çözüm üretmenin doğru olacağına inanıyorum. Bu kapsamda biraz önce il başkanımıza da söyledim. Daha Önce yatırım programının planını yaparken milletvekillerimiz bize Burdur’la ilgili ihtiyaç listesini getirdiler yatırım anlamında. Ve ihtiyaç listesi içerisinden de bizim olmazsa olmazlarımız diye mutlaka yapılması gereken projelerden bahsettiler. Biz onların planlamasını yapmıştık zaten. Dolayısıyla şuandan itibaren bugün biz yatırım programında anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim olmak üzere toplam 24 projenin ihalesini yatırım programına alarak ihale sürecini başlatmış bulunuyoruz. Burdur’a hayırlı uğurlu olsun. Öte yandan bu tür bakanlıkla ilgili işleri yapmanın ötesinde yine Milli Eğitim Bakanı olarak benim çok önemsediğin bir şey var. Bizim illerde en büyük, yerine göre yardımcımız destekçimiz yerine göre de bizim işlerimize en büyük engel çıkartan yerler, yerel yönetimler. Bazı illerde yatırımlarımız tıkır tıkır işliyor; imarda iskânda ve inşaatla ilgili süreçte sıkıntı yaşamıyoruz. Bazı illerde çok sıkıntı yaşıyoruz. Belediyelerle bir türlü işlerimiz hızlı yürümüyor. Hızlı yürümediği yerlerde de yatırımlarımız aksıyor ve dolayısıyla eğitim öğretim hizmetleri istediğimiz etkinlikte verememiş oluyoruz.  Sırf bu türden problemlerin yaşanmaması adına bir örnek olsun diye söyleyeyim. 2016-2017 yıllında okullardaki su tüketiminin fiyat ücretlendirilmesi ile ilgili olarak belediyeleri sınırlandıran bir yasal düzenleme yapmak zorunda kalındı. Çünkü şöyle bir durumla karşı karşıyaydık. Olağan ücretlendirmenin 3 katı 5 katına kadar okullarımızdaki su sarfiyat ücreti alan belediyeler vardı. Bunu engellemek için yasal düzenleme yapmak zorunda kaldık. Dolayısıyla biz Milli Eğitim Bakanlığı olarak belediyelerle çok yakın çalışıyoruz. Belediyeler bizim önemli paydaşlarımız. 31 Mart seçimleri de bizim için bu açıdan önemli. Dolayısıyla bu gezimizi yapmışken, gündemimizi tamamladıktan sonra da Mehmet Şimşek başkanımıza destek olabilecek nitelikte kendisiyle beraber ziyaretler, seçim çalışmaları yapmak istiyoruz.” dedi.

Bakan Tekin konuşmasının devamında: “Ben şunu söyleyeyim. 2018 daha doğrusu 15 Temmuz’da sonra Türkiye’de Cumhur İttifakı belki o günün gerektirdiği zorunluluklar neticesinde ortaya çıktı ama bir siyaset bilimci olarak şunun altını çizmek istiyorum. Cumhur ittifakı bu coğrafyanın doğal ittifakı aslında, Anadolu coğrafyasının doğal ittifakı. Türkiye’nin her tarafında başka tür ittifaklar bozulup belki informel alanlara kaydırılırken Cumhur İttifakı Türkiye'nin her tarafında çok sağlıklı bir şekilde işliyor. Burada da her iki siyasi partinin temsilcisine Türkiye'nin sosyolojik yapısına uygun olan bu ittifakı birlikte yürütme durumunda oldukları için, yürütme gayretinde oldukları için onlara da teşekkür ediyorum.

İnşallah Burdur'da hem Burdur halkı hem de Milli Eğitim camiası olarak bizim açımızdan en doğru en iyi olan alternatif seçilir. Bizler Mehmet Şimşek başkanımız için destek olmaya geldik. Seçilmesi için elimizden geleni yapacağız inşallah. Tekrar sizlere teşekkür ediyorum. “ifadelerine yer verdi.

H. Nesibe Solak-Hale Pak