Flaş Haber Yeni

MİLLETVEKİLİ MEHMET GÖKER, BURDUR'UN SORUNLARINI KÜRSÜDE ANLATTI

MİLLETVEKİLİ MEHMET GÖKER, BURDUR'UN SORUNLARINI KÜRSÜDE ANLATTI

-CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, bütçe görüşmeleri esnasında söz alarak Burdur ile ilgili sorun ve yapılamayanları söyledi.

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, bütçe görüşmeleri esnasında söz alarak Burdur ile ilgili sorun ve yapılamayanları söyledi.

2023 yılı merkezi yönetim bütçe kanun tekliflerinin görüşülmesi esnasında söz alan CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, “Şehrime yapılamayanları anlatmak isterim”  dedi.

Konuşmasına Burdur mermeri hakkında söz ederek başlayan Milletvekili Mehmet Göker:  Burdur'da Burdur Bejinin mermerde dünya standartlarında bir il olduğunu ifade ederek, mermeri alındıktan sonra o alanların rehabilite edilmemesi ve katma değeri olan, KDV üretecek sektörlere destek verilmemesinden dolayı mermerin direk ihraç edildiğini, Burdur’a da sadece tozu kaldığını iddiasında bulundu.

İçme suyu sorunu da parmak basan Milletvekili Göker;  içme suyu meselesini millet ittifakı iktidarında ilk bir yıl içinde baraj yaparak içme suyu sorununu çözeceklerini savundu.  Burdur Gölü ile ilgili de konuşan Milletvekili Göker,  çok su tüketen  bitkilerin yetiştirilmesine engel olunmadığını da sözlerine ekledi. Burdur hayvancılığına da değinen Göker, Burdur bu konuda marka şehir olduğunu ancak son yılda 2,5 milyon sığırın kesime gittiğini iddia etti.

Milletvekili Göker;  “Şeker fabrikamız var. Pancarı biz üretiyoruz, ama ne hikmetse biz Burdur Şekerini yiyemiyoruz.” Siteminde bulundu.

Haber Merkezi