Flaş Haber Yeni

MİLLETVEKİLİ AKBULUT VE BAŞKAN ERCENGİZ ŞEKER FABRİKASI ÖNÜNDEN SESLENDİ

MİLLETVEKİLİ AKBULUT VE BAŞKAN ERCENGİZ ŞEKER FABRİKASI ÖNÜNDEN SESLENDİ

CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz Burdur Şeker Fabrikası önünden seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ve Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ile Burdur Şeker Fabrikasının 21 Eylül 2023 Perşembe günü pancar alım sezonuna davet edilmedikleri hakkında açıklamada bulundu. Vekil Akbulut açıklamasını Başkan Ercengiz ile Burdur Şeker Fabrikası önünde yaptı.

Milletvekili Akbulut yaptığı açıklamada şu iddialarda bulundu: “Burdur yine üzücü bir olayla karşı karşıya kaldı. Dün şeker fabrikasının kampanya dönemi başladı. Normalde yıllardan beri alışkın olduğumuz bir törenle başlar. Böyle bir tören aceleyle, gizlice yapılmış olduğunu üzülerek ne yazık ki öğrenmiş durumdayız. Bizler Burdur’un Belediye Başkanı, İlin Milletvekili olarak böyle bir kampanyanın açılış töreninde niye çağrılmadığımız, niye haberimizin olmadığını anlam veremiyoruz. Öğrendiğimize göre Türk Şeker açıklama yapmış genel müdürlüğü demiş ki; ‘hiçbir protokol çağrılmayacak. Gizlice bir açılış töreni yapıp kapatacaksınız’ demiş. Neyi gizliyorsunuz? Neyi saklıyorsunuz? Neyden çekiniyorsunuz? Merak ediyoruz. Örneğin; Türk Şeker’in pancar taban fiyatı açıklamamasından dolayı rahatsızsınız? Bakın pancar üreticileri pancarlarını, fabrikalara dökmeye başladı. Ne kadara satacaklarını bilmiyorlar. Üretimde bir düşüklük mü var? Bundan mı rahatsızsınız? Bununla alakalı sorumluluk kimde bilmiyoruz. Ama dünkü aceleyle yapılan töreni Ak Parti’nin Milletvekillerinin bir şekilde haberleri olmuş. Çağrıldıklarını bilmiyoruz ama bir şekilde haberleri olmuş. Buranın fabrika müdürü baktı AK Parti’nin milletvekili burada mı? Burdur’un milletvekilini de çağırması gerekiyor. Burdur’un belediye başkanında çağırması gerekiyor. Biz bu konuşmaları yapıyor isek üreticilerimizin yararına yapıyoruz. Tüm Türkiye’deki pancar üreticilerinin haklarını koruyabilmek adına yapıyoruz. Böyle bir uygulamayı bir daha Burdurmuzuda Türkiye’nin hiçbir yerinde görmek istemiyoruz.”

Haber Merkezi