Flaş Haber Yeni

MİLLETVEKİLİ AKBULUT: ‘BURDUR’UN TÜM KONULARINDA SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP MUHAKKAK 3 MİLLETVEKİLİMİZ İLE BİRLİKTE GAYRET EDECEĞİMİZ SÖZÜNÜ HER YERDE VERMİŞTİM. BU ANLAMDA İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIM’

MİLLETVEKİLİ AKBULUT: ‘BURDUR’UN TÜM KONULARINDA SİYASETİ BİR KENARA BIRAKIP MUHAKKAK 3 MİLLETVEKİLİMİZ İLE BİRLİKTE GAYRET EDECEĞİMİZ SÖZÜNÜ HER YERDE VERMİŞTİM. BU ANLAMDA İŞ BİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIM’

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası'nda 'Burdur'un Ekonomik Yapısı ve Vizyonel Öneriler' konulu toplantı gerçekleşti.

Burdur Ticaret ve Sanayi Odası’nda, 7 Eylül 2023 tarihinde saat 16.30'da başlayan toplantı ilimize yeni atanan  Burdur Valisi Türker Öksüz’e Burdur’un ekonomik yapısı ve sorunlarının aktarıldığı Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik’in sunumu ile başladı. Toplantıda konuşan Burdur Milletvekili İzzet Akbulut ‘Burdur’un tüm konularında siyaseti bir kenara bırakıp muhakkak 3 milletvekilimiz ile birlikte gayret edeceğimiz sözünü her yerde vermiştim. Bu anlamda iş birliği yapmaya hazırım’ ifadelerini yer verdi.

Milletvekili Akbulut konuşmasında: “Görüyoruz ki hepimizin dertleri ortak. Siyaset bir kenara bırakıldığını ve şehrin tüm paydaşları olarak bir araya geldiğimizi ve bu çevre iller arasında sıkışmış kalmışlığımızı hep birlikte çözüm arayışında olduğumuzu görüyoruz. Seçildiğimiz günden beri üç milletvekili olarak siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakacağımızı, siyasetin sadece dünyaya bakış açımızdan bir yol olduğunu ama asıl amacımızın Burdur’umuzu bir adım öteye gidebilmesi yönündeki çalışmalar yapacağımızı her toplantıda dillendirdik. En büyük sıkıntımız Burdur’u ne yazık ki istenilen nüfusa ulaşamamış olması yıllardan beri 270 bin bandında olması. İstenilen oranda istihdam yaratacak yatırımları ilimize çekememesi. Sağımıza baktığımız zaman Denizli solumuza baktığımız zaman Antalya arkada tarafa baktığımız zaman Isparta hatta Afyon hatta Muğla hepsi belli bir sürede belli bir aşamayı kaydederken ne yazık ki Burdur olarak çok geride kaldık. Teşviklerle alakalı sıkıntılarımız var diyorduk. Örneğin Isparta’nın ya da Afyon’un ya da Denizli’nin değişik bölgelerinde bizlerin Burdur’umuzun katılımcılarına daha önde olduğu daha avantajlı olduğunu bunu aşmamız gerektiğini söylüyorduk.” dedi.

Milletvekili Akbulut konuşmasının devamında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin yer aldığı alandan bahsetti: “MAKÜ muazzam derecede muhteşem bir tesis, muhteşem bir yatırım ama yer itibari ile baktığımız zaman çok yanlış bir yerde oldu. Şehirle olan bütünleşmenin sağlanamadığını ne yazık ki hep birlikte görmekteyiz. Tabi yapılan yatırımın yıkılacak hali de yok. Ne yapmamız gerekiyor o yüzden MAKÜ’nün yeni yapılacak bölümlerini ya da KYK’nın bölümlerinin şehir merkezine muhakkak getirilmesi gerektiğini bende Burdur’un Milletvekili olarak düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi.

Milletvekili Akbulut sunumda yer alan Alışveriş Merkezi sorununa da değinerek şu sözlere yer verdi: “Burdur halkına bir anket yapıldığında en çok ihtiyaç ne diye sorulduğunda yüzde 70 üzerinde rakamlarla AVM ihtiyacı çıkıyor. Doğru bir ihtiyaçtır. Yerel esnafımızı koruyarak, gözeterek onlara zarar vermeden bölgede muhakkak bir AVM çalışması yapılmalıdır. Ama bunun öncesinde bizim mecliste bununla alakalı belli bir teşvikleri Burdur’a yatırımcımıza avantaj sağlayabilecek teşvikleri kazandırabilecek bir çalışmayı yapmamız gerekiyor diye düşünüyorum. 4. Organize Sanayi Bölgesi’nin Batı Bölgesine yapılması gerektiğini düşünüyoruz. O bölgede seracılık faaliyetleri mesela çok kuvvetli yani birçok yere baktığınız zaman muazzam derecede domates üretimi var. Birçoğu da İstanbul’a büyükşehirlere sevki de gerçekleştiriliyor. Tefenni’den bir vatandaş telefon açıp ‘Vekilim 8 liradan biz buradan gönderiyoruz ama İstanbul’da vatandaş bunu 40 liraya 30 liraya yiyor.’ Dediği zaman burada Burdur üreticisinin çok ezildiğini düşünmekte oluyoruz. En azından bir salça fabrikasının Burdur’a kazandırılması gerektiğini önem arz ettiğini düşünüyoruz.”

“Yine sütle alakalı olarak Burdur belki ilk 10’a giremiyor ama önceden biliyorsunuz sütle alakalı birçok derecelerimiz vardı. Hem şeker fabrikamızın hem sütün bu kadar yoğun olduğu bir şehirde hem süt üreticilerimizi hem pancar üreticilerimizi şevklendirecek bir yatırım çekilebilmesi adına herhangi bir çalışma yapılmadı. Bunun da yapılması bence ve birçok kişi tarafından önem arz etmektedir.”

Turizme de değinen Milletvekili İzzet Akbulut gerek reklamlardaki eksikliği gerek bu ticari alanlarda şehir yol ekonomisinin istediğimiz gibi olmayışına değindi. İmar revizyonu planına kesinlikle katıldığını belirterek kavşak kanununun olduğunu işletmecileri ve yatırımcıların yol turizmi yapmaya müsaade edilmediğini dile getirdi. Süleyman Demirel Havalimanı sefer saatleri ile ilgili Başkan Yusuf Keyik’in sunumunda yer alan konuya değinerek yerinde bir istek olduğunu seferlerin herkes açısından daha uygun saatlerde olması gerektiğine yer verdi.

Son olarak Milletvekili İzzet Akbulut: “ben gerek bu konuda gerek içme suyu konusunda gerek Burdur’un tüm konularında siyaseti bir kenara bırakıp muhakkak 3 milletvekilimiz ile birlikte gayret edeceğimiz sözünü her yerde vermiştim. Bu anlamda iş birliği yapmaya hazırım.” Sözlerine yer verdi.

Hale Pak