Flaş Haber Yeni

MHP BURDUR'DA 14’ÜNCÜ OLAĞAN KONGRE HEYECANI BAŞLADI

MHP BURDUR'DA 14’ÜNCÜ OLAĞAN KONGRE HEYECANI BAŞLADI

MHP BURDUR'DA 14’ÜNCÜ OLAĞAN KONGRE HEYECANI BAŞLADI

 

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Burdur İl Başkanlığı 14. Olağan Kongresi gerçekleşti. Kongre Burdur Kültür Merkezi’nde bugün (16 Eylül 2023) saat 12.00’da başladı.

14’üncü Olağan Kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte başladı.

Kongre’ye mevcut Başkan Gültekin Oktay tek aday olarak çıktı. 14.Olağan Kongre’ye MHP Antalya Milletvekili Hilmi Durkun, MHP Merkez Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda 23’üncü Dönem Milletvekili Hüseyin Yıldız, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Aksoy, Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Oğuzhan Pesen, Burdur İl Başkan Adayı Gültekin Oktay, Merkez İlçe Başkanı Hakan Subay, Burdur Ülkü Ocakları Başkanı Şevki Gediz, 25’inci dönem Milletvekili Alparslan Dursun, MHP Isparta İl Başkanı, Ahmet Önder Topçu, , MHP İl Kadın Kolları, AK Parti Teşkilatı, İlçe Belediye Başkanları, STK’lar ve delegeler katıldı.

Divan heyetinin belirlenmesinin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin mesajı okundu.

Daha sonra faaliyet ve mali rapor okunarak, ibrası için üyelerin oylamasına sunuldu. Faaliyet ve mali rapor oy birliği ile kabul edildi.

 

"YEREL SEÇİMLERE DAMGA VURACAĞIZ"

MHP Burdur İl Başkanı Gültekin Oktay, kongrede yaptığı konuşmada; " Öncelikle hepinizi saygı sevgi ile selamlıyor, kongremize teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrı bir parantezde kongremizin hazırlanmasında emeği geçen kardeşlerime açmak istiyorum. Gece demeden gündüz demeden, ülkücü hareket için var güçleriyle çalışan kutlu davanın görünmez kahramanları için bu kutlu davanın bozkurtları ve Asenaları için bir alkış rica ediyorum. Sağ olun var olun gençler. Yaşasın Ülkü Ocakları.

Bugüne kadar çetin yolları aşarak geldik. Bizimle birlikte nice çilelere katlanan tüm dava arkadaşlarımdan Allah razı olsun. Bizler böyle birlikte olduğumuz sürece başarılarımız artarak devam edecektir. Birlikte daha da çok çalışacağız. Aramıza fitne sokulmasına müsaade etmeyeceğiz, Türk Dünyası'nın Bilge Lideri Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli Bey'in emrinde vatanımıza, milletimize, davamıza hizmet edeceğiz.

Genel Başkanımız, vatan için, bayrak için, Türk Milleti için canını ortaya koyarken, bizlerde Sayın Genel Başkanımızın arkasında sıra dağlar gibi duracağız.

Cennet Mekân Başbuğ'umuz Alparslan Türkeş Beyefendi Bir Sözünde; “Emirlere mutlak itaat lazımdır. Laubali, gevşek, disiplinsiz, metotsuz, kimselerle davamız yürümez.” demiştir. Eğilmeyeceğiz, yalpalamayacağız, sağa sola sapmayacak ve Genel Başkanımızın ardından sapa sağlam yürüyeceğiz. Yürüdüğümüz yol Türk' ün kutlu yoludur.

Bilge Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Bey'in Ortaya Koyduğu, önce Ülkem ve Milletim, sonra partim felsefesiyle vatanını, bayrağını, Türk Milletini seven herkesi yolumuza davet ediyoruz.

Cennet Mekân Başbuğumuz; “Türkün En Önemli Vasfı Teşkilatçılığıdır. “ demektedir.

Hepiniz bizim teşkilatçılık anlayışımızı biliyorsunuz. Yeni dönemde nasip olursa aynı disiplin ve plan dahilinde hareket edeceğiz.

Sayın Genel Başkanımızın da buyurduğu üzere bizim partililerimiz değil, dava arkadaşlarımız vardır. Dava ne alınır ne de satılır. Kendi menfaatlerini davasının önüne koyanlar, ülkücü geçinenler, aday olamayınca genel başkanımıza olmadık.

Lafları etme cüreti gösteren meczuplar, partimizin kapısından içeri giremeyecektir.

Ülkemizin, milletimizin, partimizin ali menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yapacağız.

Önümüzdeki süreçte bizi yine zorlu sınavlar bekliyor.

 

2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili çalışmalarımız başlamış olup, bu konuyla ilgili çok ciddi yok kat ettiğimizi huzurlarınızda belirtmek isterim. 

6 Belediyemizi tekrar kazanacağımızdan en ufak bir şüphemiz olmadığı gibi.

Geri Kalan 9 Belediye ile alakalı da şu kadar yaptığımız çalışmaların bizler için çok iyi gittiğini söylemek isterim.” dedi.

Dilek ve temenniler bölümünde yapılan konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi.

H.Nesibe Solak – Hale Pak