Flaş Haber Yeni

MERHUM MİLLİ GÖRÜŞ LİDERİ PROF. DR. ERBAKAN VEFATININ 13. SENEYİ DEVRİYESİNDE BURDUR’DA DA ANILDI

MERHUM MİLLİ GÖRÜŞ LİDERİ PROF. DR. ERBAKAN VEFATININ 13. SENEYİ DEVRİYESİNDE BURDUR’DA DA ANILDI

ERBAKAN HAFTASI’NDA “PROF.DR. NECMETTİN ERBAKAN’I ANMA VE MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ’ KONULU PROGRAM DÜZENLENDİ

Saadet Partisi (SP) Burdur İl Başkanlığı tarafından Merhum Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın  vefatının 13’üncü  yıldönümünde; “Erbakan’ı Anma ve Milli Görüş Belediyeciliği “konulu program düzenledi. Program 24 Şubat 2024  Cumartesi günü Berat Kandili gecesi  Burdur Merkezde hizmet veren  Grand Özeren Otel’de düzenlendi.  Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan ve Gazze Şehitleri için okunan Kuran-ı Kerimle başlayan programa Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) üyesi Doç. Dr. Musa Öztürk, İl sorumlusu Galip Akın, Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Musa Sayar, Gelecek Partisi İl Başkanı Uğur Uğuz, SP  Burdur Belediye Başkan Adayı Adnan Ersan,  Bucak Belediye Başkan Adayı Ali Talayman, ilçe başkanları ile partililer katıldı.

  

Saadet Partisi Burdur İl Başkanı Musa Sayar, Gelecek Partisi Burdur İl Başkanı Uğur Uğuz’un birer konuşma yaptığı programa katılan SP GİK üyesi Doç. Dr. Musa Öztürk, sinevizyon eşliğinde Merhum Başbakan Milli Görüş Lideri Erbakan’ı anlattı, ‘Milli Görüş Belediyesi’ hakkında konuşmada bulundu. 

Merhum Başbakan Erbakan’ın İslam Birliğini kurmak istediğini hazırlatan Doç. Dr. Öztürk; “Azim, kararlılık ve dirayet gösterdi. Siyasi yasaklı tutuldu, hapis cezaları aldı. Post modern darbelere maruz kaldı. Buna rağmen sabırla teşkilatı ile yoluna devam etti. Bu nedenle Erbakan hocanın büyüklüğü sadece siyasi olarak değil,  sadece Türkiye’de başbakanlık yapmış değil. Türkiye’de bir hareketi ortaya koyan, hareketin devamı için çalışan bir liderdir. Bir makine mühendisi olması sebebi ile ilmek ilmek çarp çark bugün 40’a yakın milli görüşü, sivil toplum örgütleri,  sendikalar kurmuşlar. Bunlarla birlikte işin, sürecin nasıl işleyeceği ortaya koydu. “ diye konuştu.

Merhum Başbakan Erbakan’ın 8 söyleminin ortaya koyduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Öztürk; “Bu söylemlerden ilki ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’  sözü. Biz önce Ahlak ve Maneviyat diyen bir anlayışın sahibiyiz.” diye konuştu. Öztürk, merhum Erbakan’ın 8 söylemini şu şekilde sıraladı; 

Önce Ahlak ve Maneviyat

Lider Ülke Türkiye

Ağır Sanayi Hamlesi

Yaşanabilir Bir Türkiye

Adil Düzen,

Yeniden Büyük Türkiye

Sevdamız Türkiye

Yeni Bir Dünya

Halil İbrahim Kara