Flaş Haber Yeni

MEB "İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY" SERGİSİ GEZİCİ TIRI BURDUR’A GELDİ

MEB

Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Sebîlürreşad Tarih Kültür Eğitim ve Medeniyet Derneği arasında imzalanan iş birliği protokolü ile milli ruhu Anadolu’ya taşımak için Edirne’den yola çıkan, Anadolu Yolunda "Yüreklerde Akif, Dillerde Hürriyet" temalı İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy Gezici Sergi Tırı Burdur’a geldi.  Sergide hayat boyu öğrenme kurumlarındaki kursiyerlerin Mehmet Akif Ersoy'dan esinlenerek minyatür, hat, tezhip, keçe, ebru gibi tekniklerle yaptıkları 593 el işi eser yer aldı. Sergi tırı;  Edirne, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Afyonkarahisar’ın ardından önceki gün Burdur’a geldi. Konya, Kastamonu ve Çankırı'yı ziyaret ederek İstiklal Marşı’mızın kabul edilişinin yıl dönümü olan 12 Mart 2022’de Ankara’ya ulaşacak.

 İSTİKLAL MARŞI VE MEHMET AKİF ERSOY SERGİSİ GEZİCİ TIRI BURDUR MEHMET AKİF ERSOY ÜNİVERSİTESİ’NDE ZİYARETE AÇILDI

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu bahçesinde konuşlanan tır,  saat: 10.30 – 14.00 saatleri arasında ziyarete açıldı.

VALİ YARDIMCISI ÖZKAN, SERGİNİN AÇILIŞ KURDELASINI, BERABERİNDEKİ PROTOKOL ÜYELERİ İLE BİRLİKTE KESTİ

Vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un Millî Mücadele'ye katılmak amacıyla Edirne’den İstanbul'dan Anadolu'ya geçip Anadolu'nun birçok şehrini gezerek halkı Millî Mücadele'ye destek olmaya davet edilmesinden esinlenilen "İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy" adlı serginin açılışını Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Peksarı,  Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme   Genel Müdürlüğü Daire Başkanı  Bekir Şirin, Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Burdur İl Genel Meclisi Başkanı  Murat Akbıyık’ın ile birlikte yaptı.

SERGİ AÇILIŞI ÖNCESİ SALONDA PROGRAM TERTİP EDİLDİ

MİLLİ ŞAİRİMİZ MEHMET AKİF ERSOY  KONUŞULDU

Kaleminde  iman damlayan vefa adamı Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un yazdığı  umudun yeniden doğuşun, yokluk ile var oluşun yüreklere işlenmiş hali olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün yıl 101’inci yıl dönümünde Akif’in izinden giden Asım'ın nesli ile Akif’i, İstiklal’i, İstikbali konuşmak üzere “Akif’in izinde İstiklal Sergisi ile Akif söyleşilerinde kısa bir konuşmada bulunan Burdur Valisi Yardımcısı İbrahim Özken konuşmasında; “Günümüzdeki gelişmeler göstermektedir ki, zaman zaman gaflet, bizleri bulsa da bu tür etkinliklere, geçmişimizi tanıtıcı, öğretici, okumalara, öğrenmelere daima ihtiyacımız var. Bu bizi daha diri daha bilinçli ve geleceğe daha emin adımlarla yürüyen bir millet, bir topluluk haline getirecektir” dedi.

PEKSARI; “AKİF, HALKI AYDINLATMIŞTIR”

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Osman Peksarı; “İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Milli Mücadele’ye katılmak amacı ile Anadolu’ya geçmiş, birçok şehri karış karış gezerek halkı Milli Mücadeleye destek olmaya davet etmiş, bu yolda halkı aydınlatmıştır” diye konuştu.

 ŞİRİN AKİF’İ ANLATTI

Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Bekir Şirin “İnsan üzerine konuşmak, bir insanı anlatmak zor iş, hele bu insan hayatını vatanına vakfetmiş, hayatını vatanı için satmış birisi ise iş büsbütün zorlaşır. Biliniz ki övgü haddini aşarsa öveni mes'ul eder. Eksik bilgi, söyleminde mes'uliyetinin bilenlerden  olarak Akif’in dünden bu güne kadar gelmiş yazdıklarından yola çıkarak anladığım kadarı ile bir Akif portresi çizmeye çalışacağım” dedi. Akif’i anlattı.

KAYA; “ AKİF, İSTİKBAL VE İSTİKLAL MÜCADELESİNİN NE DEMEK OLDUĞUNU BİZLERE VECİZ BİR ŞEKİLDE ANLATMAKTADIR”

Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Erdem Kaya, “Kurtuluş Savaşı Mücadelesinde ecdadımız vatanımızı canla başla korumuş, bu uğurda nice sıkıntılara katlanmış, canını feda etmiş, bu güzel vatanı bizlere emanet etmiştir. Bundan 101 yıl önce 12  Mart 1921 tarihinde TBMM’de kabul edilmiş olan İstiklal Marşımızı Milli  Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un sevgi dolu yüreğinden dökülen mısralarla oluşan İstiklal Marşımız, vatan ve millet sevgisinin İstikbal ve İstiklal Mücadelesinin  ne demek olduğunu bizlere veciz bir şekilde anlatmaktadır” sözlerine yer verdi. Halil İbrahim Kara