MAKÜ’NÜN PROJELERİ TÜBİTAK’TAN TAM NOT ALDI

MAKÜ’nün büyük başarısı, TÜBİTAK'tan 11 proje desteklenmeye hak kazandı
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) akademisyenleri tarafından hazırlanan 11 proje TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) akademisyenleri tarafından hazırlanan projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından desteklenmeye hak kazandı. Akademik değerlendirme süreçlerini başarıyla geçen toplam 11 proje, farklı destek programları kapsamında TÜBİTAK'tan destek almaya hak kazandı.
Fen-Edebiyat Fakültesi Nanobilim ve Nanoteknoloji Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Çiçek, TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı kapsamında ‘Yoğunlaştırılmış Güneş Işınımı Gücü ile Çalışan Modüler Termoakustik Soğutucu: Sürdürülebilir ve Çevre Dostu Bir Soğutma Teknolojisi Geliştirme’ başlıklı projesiyle desteklenmeye layık görüldü.
Kimya Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Halil Zeki Gök, TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında ‘Ftalosiyanin İçeren Mezogözenekli Fotokatalizörün Hazırlanması ve Düşük Maliyetli 3B Baskılı Fotoreaktörde Katalitik Aktivitesinin İncelenmesi’ adlı çalışmasıyla destek almaya hak kazandı.
Veteriner Fakültesi Klinik Öncesi Bilimler Bölümünden Prof. Dr. Ramazan Adanır, TÜBİTAK ARDEB 1001 Programı desteğiyle ‘Kistik Ekinokokkozis'e Karşı Eg-95 ve Eg-P29 Antijenleri ile IL-4 Sitokinini İfade Eden Probiyotik Bazlı Oral Aşı Adaylarının Geliştirilmesi’ projesini hayata geçirecek.
Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Derya Can, TÜBİTAK ARDEB 3501 Programı kapsamında ‘Sayı Duyusu Temelli Öğretim Uygulamaları Gerçekleştirme Becerilerinin Geliştirilmesi’ konulu çalışması ile desteklenmeye hak kazandı.
Fen-Edebiyat Fakültesinden Doç. Dr. Halil İbrahim Çiftçi, TÜBİTAK 2502 Programı çerçevesinde, Bulgaristan Bilimler Akademisi iş birliğiyle ‘Sod1, Tdp-43 Mutasyonları Temelli ALS'ye Karşı Yeni Tideglusib-Abl İnhibitör Hibritlerinin Geliştirilmesi’ projesini yürütecek.
Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Emine Büşra Yılmaz, TÜBİTAK ARDEB 1001 desteği ile ‘Yapay Zekâ Destekli Dijital Oyun ve Egzersiz Uygulamalarının Otizmli ve Tipik Gelişim Gösteren Çocuklar Üzerindeki Etkilerinin İncelenmesi’ projesini gerçekleştirecek.
Fen-Edebiyat Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Didem Korkmaz Ülüfer, TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Modülü kapsamında ‘Tunikamisin ile İndüklenen ER Stresine Karşı Fikosiyanin Uygulamasının Etkileri’ çalışmasıyla destek kazandı.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden Öğr. Gör. Dr. Volkan Aşkun, TÜBİTAK BİDEB 2218 Programı kapsamında ‘Türkiye'de Sürdürülebilir Kariyerler İçin Yapay Zekânın İşgücü Dinamikleri Üzerindeki Etkisinin Araştırılması’ projesini yürütecek.
Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalından Veteriner Simge Garli, TÜBİTAK ARDEB 1002-A desteğiyle ‘Spirulina Platensis Uygulamasının Fipronil ile Subakut Toksisite Oluşturulan Ratlarda Bağışıklık Sistemini Koruyucu Etkisi’ni araştıracak.
Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı doktora öğrencisi Büşra Gülbenli Türkoğlu, TÜBİTAK ARDEB 1002-A Hızlı Destek Modülü çerçevesinde ‘Farelerde Meme Kanseri Modelinde Mir-26a'nın DNA Hasarı ve Makrofaj Polarizasyonu Üzerine Etkilerinin Araştırılması’ çalışmasıyla desteklendi.
Yine Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı doktora öğrencisi Vet. Onur Çelikoğlu, TÜBİTAK ARDEB 1002-A desteğiyle ‘Farelerde Deneysel Yara Modelinde Haşhaş Yağının Tedavideki Rolü ve Öneminin İncelenmesi’ konulu projesi için destek aldı.
MAKÜ KİMER BÜLTEN