Flaş Haber Yeni

MAKÜ'DEN ULUSLARARASI ZULME TEPKİ: FİLİSTİN İÇİN BİRLEŞTİLER

MAKÜ'DEN ULUSLARARASI ZULME TEPKİ: FİLİSTİN İÇİN BİRLEŞTİLER

MAKÜ Öğrencilerinden İsrail’in Zulmüne Tepki

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), Öğrenci Toplulukları Filistin’de uygulanan katliamı protesto etti. Topluluk üyeleri, kampüs içerisinde toplanıp, basın açıklaması yaparak, Filistin ve Türk bayrakları ile Gazze halkına destek mesajı gönderdiler.

Öğrenci Toplulukları adına basın açıklaması metnini okuyan Yeniler Kulübü Topluluk Başkanı, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Burdur Üniversite Koordinatörü Kemal Çapa basın metninde uluslararası toplumun topyekûn ayağa kalkması, bu zulmün son bulması ve ivedilikle “yeni bir dönemin” başlangıcının ilan edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

“Filistin, direnişin sembolü haline gelmiştir” denilen basın açıklasında özetle şu sözlerle tepki gösterildi;

“365 gündür süregelen zulüm, 7 Ekim 2023’te Filistin topraklarında başladı ve hâlâ devam ediyor. Binlerce masum insan, İsrail'in bombaları altında can verdi. Uluslararası toplumun bu zulme karşı ayağa kalkması ve Batılı ülkelerin sadece kınamayla yetinmeyip gerçek destek vermesi gerekmektedir. Filistin'e daha güçlü bir ses olmalı, direnişi büyütmeliyiz.

İsrail’in Filistin topraklarındaki işgali ve katliamları, son bir yılda şiddetlenerek devam etti. Kudüs, Gazze ve Batı Şeria’da masum insanların kanı akarken, uluslararası sessizlik bu zulmü meşrulaştırmaktadır. Birçok Batılı ülke, insan hakları iddiasında bulunurken bu vahşeti görmezden geliyor ve İsrail’i koruyor.

Filistin, dünyanın dört bir yanında yankılanan bir direnişin sembolü haline geldi. Filistin’in acısı tüm insanlığın acısıdır. Direnişin sesi dünyaya yayılmalı, ümmet birliği sağlanmalı. Ekonomik yaptırımlar, İsrail’e karşı en güçlü silahımızdır. Kendi üretimimizi artırarak boykotu güçlendirmeliyiz. Onların dayandığı sömürü düzenini yıkacağız.

Bu dava, adaletin sesiyle dünyayı saracak. Filistin özgürleşene kadar sesimizi yükseltmeye devam edeceğiz. Zafer yakındır, inananlarındır. Nehirden denize özgür Filistin var olacak!

Unutma, Hakk olan davada zafer muhakkaktır.”

MAKÜ KİMER BÜLTEN