MAKÜ’DE YÜKSEKÖĞRETİMDE KALİTE GÜVENCESİ SİSTEMİ SEMİNERİ DÜZENLENDİ
Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Kalite Koordinatörlüğü tarafından "Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı Semineri" düzenlendi.
YÖKAK Uzmanı ve Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ömer Tekşen, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
AÇILIŞ KONUŞMASINI EĞİTİM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. FİRDEVS SAVİ ÇAKAR YAPTI
Yükseköğretimde Kalite Güvencesi Sistemi ve Öğrenci Katılımı Semineri"nin açılış konuşmasını yapan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar; “Yükseköğretimde kalite güvencesi, yükseköğretim kurumlarının eğitim, öğretim, araştırma ve toplumsal katkı faaliyetleri ile yönetim hizmetlerinin ulusal ve uluslararası düzeyde kalite standartlarını artırmayı amaçlamaktadır. Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi olarak kalite politikamız, üniversitemizin misyonu, vizyonu ve değerleri doğrultusunda toplam kalite yönetimi anlayışı çerçevesinde tüm eğitim, araştırma, yönetim süreçlerimizi geliştirmektir. Şüphesiz bu sürecin en önemli paydaşı öğrencilerimizdir. Yükseköğretimde kalite kültürünün geliştirilmesi, öğrencilerimizin bu kültürü içselleştirmesi ve bu kapsamda da bir dizi çalışmaya devam etmekteyiz. Bu doğrultuda bugünkü çalışmamızın da bize katkı sağlayacağını umuyorum. Bize bu süreçte destek veren değerli Rektörümüz Prof. Dr. Adem Korkmaz’a teşekkür ediyorum.” dedi.
MAKÜ REKTÖRÜ PROF. DR. ADEM KORKMAZ’IN KONUŞMASI
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz konuşmasında; “Bütün kalite kontrol süreçlerinin özünde var olan katılımdır. Yani konunun paydaşlarının yönetim süreçlerine etkin katılımıdır. Yürütmüş olduğumuz organizasyon sorumluluğu içerisinde bizim en önemli paydaşlarımız olarak gördüğümüz öğrencilerimizdir. Tabi öğrencilerimizin süreçlere katılımları maalesef daha çok pasif katılım şeklinde gerçekleşiyor. Yani öğrenciler dertlerini anlatırken zorlanıyorlar. Görüşlerini ortaya koymakta daha da zorlanıyorlar. Çünkü bazen öğrenciler fikirlerini açıkça ortaya koyduğunda bu fikirlerin, düşüncelerin kendilerine karşı bir zararla döneceği şeklinde öğrencilerimizin hafızalarında bir birikim var. Öğrencilerimizle yaptığımız çay toplantılarında sözü öğrenci arkadaşlara bıraktığımda genellikle söz söylemek noktasında çekimser davrandıklarını görüyorum. Bizler yolumuzu yönümüzü bulurken özellikle gençlerin sosyal medya etkileşimi üzerinden çokça faydalandığımı söyleyebilirim. Sosyal medya üzerinden yoğun ve etkili iletişimimiz var. Sağ olsun öğrenciler orada hem açıktan hem özel mesaj olarak fikirlerini açıkça yazıyorlar, aramızda öyle bir güçlü bağ var” sözlerine yer verdi.
Konuşmasında Öğrenci Destek Merkezi’nden (ÖDEMER) de bahseden Rektör Korkmaz, öğrencilerin her konuda bizzat sadece kendisinin okuduğu ve cevapladığı bu sistemden yararlanmalarını istediğini sözlerine ekledi.
DR. ÖĞR. ÜYESİ GONCA ULUDAĞ SUNUM YAPTI
Daha sonra sunuma geçen YÖKAK Uzmanı ve Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ bu işi inanarak gerçekleştirmeye çalıştıklarını ve üniversitelerin de aynı inançta olmalarını sağlamaya gayret gösterdiklerini ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Uludağ sunumunda niçin kalite, Yükseköğretim Kalite Kurulu, kalite elçisi kimdir, öğrenciler kalite için ne yapmalı gibi konu başlıkları üzerinde kısa bir sunum yaptı.
BELGE TAKDİMİNDE BULUNULDU
Sunum sonrası YÖKAK Uzmanı ve Öğrenci Komisyonu Akademik Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Gonca Uludağ’a teşekkür belgesini Kalite Kurul Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Buğra Hamşıoğlu verdi. Haber Merkezi