Flaş Haber Yeni

MAKÜ'DE ULUSLARARASI MÜZİK ŞÖLENİ

MAKÜ'DE ULUSLARARASI MÜZİK ŞÖLENİ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin düzenlediği 4.Uluslararası Müzik Kültürü Sanat Günleri müzik tutkunlarını buluşturdu.

MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen konserde, Mykhailo Drahomanov Devlet Üniversitesi Sanat Fakültesi Oda Orkestrası ile MAKÜ Akademik Oda Orkestrası sahne aldı. Şef Vasyl Fedoryshyn ve Şef Zeki Nacakcı'nın yönettiği konsere MAKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

“İkili anlaşmalarda daha fazlasına açığız”

Konser öncesinde bir konuşma yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy, üniversitenin Ukrayna'daki üç farklı üniversite ile ikili anlaşmalara sahip olduğunu belirtti. Gürsoy, bu yıl Ukrayna'dan iki öğrencinin kayıt yaptırdığını, bunun da gelecekte daha fazla Ukraynalı öğrenciyi ağırlama potansiyeli taşıdığını ifade etti. Üniversitenin güçlü bir geçmişi olduğunu ve Eğitim Fakültesi ile Veteriner Fakültesi’nin ulusal ve uluslararası akreditasyonlarıyla dikkat çektiğini belirten Gürsoy, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin bölgedeki en büyük hayvan hastanesine sahip olduğunu ve ikili anlaşmalarda daha fazlasına açık olduklarını belirtti.

Konser sonrasında Rektör Yardımcısı Gürsoy ve Ukrayna Antalya Konsolosu Oleksandr Voronin, karşılıklı olarak hediye takdim ettiler.

 

 

 

 

 

 

Melisa Adınısever