Flaş Haber Yeni

MAKÜ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA MERHABA DEDİ

MAKÜ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA MERHABA DEDİ

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılını Coşkulu Bir Törenle Açtı

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), 2024-2025 akademik yılına etkileyici bir törenle merhaba dedi. Etkinlik, Burdur Milletvekilleri Prof. Dr. Adem Korkmaz ve İzzet Akbulut'un yanı sıra Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Burdur Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kara, Adalet Komisyonu Başkanı Musa Talih, Vali Yardımcısı Faruk Ekiz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Kurt ve diğer protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, MAKÜ yönetimi, akademik ve idari personel ile öğrenciler de törende yer aldı.

Tören, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Ardından saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Etkinlik, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar’ın açılış konuşmasıyla devam etti. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, üniversitenin 18 yaşına bastığını ve bu süre zarfında sürekli bir gelişim gösterdiğini ifade etti.

Prof. Dr. Dalgar, üniversitenin Türkiye'nin yeni kurulan üniversiteleri arasında fark yaratarak üst lig üniversiteleri arasında yer almayı başardığını vurgulayarak; “Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Türkiye'nin yeni kurulan üniversiteleri arasında farkını ortaya koyarak üst lig üniversiteleri arasında yer almayı başarmıştır. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Program konuşmaların ardından ikramlarla sona erdi.

Melisa Adınısever