Flaş Haber Yeni

MAKÜ SPOR’DAN DİDİM BELEDİYE SPOR MAÇI SONRASI ÇIKAN OLAYLARA KINAMA GELDİ

MAKÜ SPOR’DAN DİDİM BELEDİYE SPOR MAÇI SONRASI ÇIKAN OLAYLARA KINAMA GELDİ

 

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Bölgesel Amatör Lig (BAL) 5’inci 3’üncü haftada Didim Belediye Saygın Spor ile deplasmanda karşılaşan Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Futbol (MAKÜ SPOR)  takımı sahadan 1-1 eşitlikle ayrıldı. Aydın Didim Atatürk Stadında oynanın maçın sonunda çıkan olaylar üzerine MAKÜ Spor Yönetim Kurulu basın toplantısı düzenledi.

Dün Özeren -1 Otel’de basın toplantısı düzenleyen MAKÜ Spor yönetim kurulu maçta çıkan olayları kınadılar. Dün saat 10.00’da düzenlenen basın toplatışının açılışında kısa bir konuşma yapan MAKÜ Spor Kulübü Cihat Çavuşoğlu: “Maç 1-1 sonuçlandı. 1 puan aldık ama orada maçın önüne geçen maç sonrası çıkan olaylar.” dedi. Maç sonrası çıkan olayları kınadılar.

MAKÜ Spor Başkan Yardımcısı ve Spor Şubesi Sorumlusu Alaettin Kalkan yaptığı yazılı basın açıklamasında: “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu haftada maalesef ulu önder M. Kemal Atatürk’ün ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim. Sözünün tam tersi bir maç yaşadık.” dedi. Maç sonrası çıkan olayları kınadığını belirtti.

“ Yaklaşık 30 kişilik grubun spora yakışmayan şiddet ve küfür eğilimli kişilerin maçtan sonra tel örgüleri yıkarak stat içerisine girerek saldırılarına uğradık.” iddiasında bulunan Kalkan, “Asıl hedefleri hakem dörtlüsü olan bu ekip hakemlerin polis korumasına alınması ile amaçlarına ulaşamayınca bizim sporcularımıza saldırmışlardır.

yaşanan arbede de emniyet güçleri biber gazı sıkarak sporcularımızı kurtarmış ama gözden etkilenen sporcularımız kısa süreli görme kaybı yaşamış emniyet güçlerinin getirdiği limon ile rahatlamışlardır bu arbede sırasında yedek kalecimizin eldivenlerini gasp etmişler ve kalecimizin istemesine rağmen eldivenlerini sallayarak ‘sıkıysa gel al’ tehdidinde bulunmuşlardır.

Tabii ki o ortamda fazla duramazdık ilçe emniyet müdürünün destek ve gayreti TFF gözlemcisinin ben her şeyi gördüm tel örgülerin yıkılarak küfür ve şiddetle sahaya giren kişilerin olduğunu da gördüm raporumda yazacağım demesi ile biz de MAKÜ spor olarak elimizdeki fotoğrafları ve gözlemcideki kamera kayıtlarını da ilave ederek TFF'ye idari yoldan başvurumuzu yapacağız dedik. Kötü ortamdan ve ilçeden hızla uzaklaştık tüm otel ve yemek rezervasyonlarımızda iptal ederek şehrimize döndük.”

Başkan Kalkan MAKÜ Spor Yönetim Kurulu adına yaptığı yazılı basın açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Didim seyircisine İlçe Emniyet Müdürlüğü maçın gözlemcisine ve maç için görevli TFF Aydın ASKF saha komiseri ve temsilcilerine çok teşekkür ederiz Bizleri bu şahısların Didim halkına mal edilecek kişiler olmadığını iki hafta önce de aynı sahada aynı olayların cereyan ettiğini ve seyircinin artık yarı yarıya düştüğünü belirterek en az 10-15 kişi onların adına özür dilediler. Tabii ki biz bir günlük daha rezervasyonlarımızı (otel ve yemek) iptal ederek Didim'den emniyet eskort eşliğinde hızla çıkış yaptık. MAKÜ Spor olarak idari yönden TFF'ye başvurarak ‘’saygısız yapılan’’ küfür ve şiddet ile bütünleşen mevcut yönetim ve teknik heyeti Didim Belediye Sporu kınıyor en ağır cezalar ile sporun içerisinden uzaklaşmaları için gerekli girişimlerde bulunacağımızı spor kamuoyuna saygıyla duyururuz.  

 

 

 

Halil İbrahim Kara – H.Nesibe Solak