Flaş Haber Yeni

MAKÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ UNUTULMAYACAK ŞEKİLDE KUTLADI

MAKÜ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ UNUTULMAYACAK ŞEKİLDE KUTLADI

 

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Eğitim Fakültesi 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü unutulmayacak bir şekilde kutladı.

MAKÜ Eğitim Fakültesi tarafından “Cumhuriyetimizin 100. yılında Öğretmenler Günü Buluşması" gerçekleştirildi.

58 yıllık köklü bir tarihe sahip olan MAKÜ Eğitim Fakültesi tarafından 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısı ile gerçekleştirilen program, saygı duruşunda bulunulması ve ardından İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

Programda ilk olarak MAKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Savi Çakar tarafından açılış konuşması yaptı. Çakar konuşmasında “Bugün MAKÜ Eğitim Fakültesi olarak o kadar gururluyuz ki bu gururu bizimle paylaştığınız ve bugünü bizim için anlamlı kıldığınız için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Başöğretmenimizin izinde cumhuriyetin ışığında çok kıymetli mezunlarımız, öğretmenlerimiz aramızda, ayrıca hoş geldiniz. Bugün çok gururluyuz çünkü Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Bugün çok gururluyuz çünkü fakültemizin 58. yılını kutluyoruz. Ve yine çok gururluyuz başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde Cumhuriyetimizin ışığında ülkemizin aydınlık geleceğini şekillendiren, çok kıymetli mezunlarımız, saygı değer öğretmenlerimiz aramızda.  İyi ki sizler gibi eğitim çınarları ile aynı fakültenin bir üyesiyiz.” şeklinde konuşarak eğitim fakültesinin ilerleme süreçleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Oğuz Gürsoy ise Rektör Dalgar’ın Öğretmenler Günü kutlama mesajını ilettikten sonra günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Gürsoy konuşmasında “Bu yılki öğretmenler günü bizim için ayrı bir önem taşıyor. Cumhuriyetimizin 100. Yılında öğretmenler gününü kutluyoruz. Diğer yandan üniversitemize ismini veren Mehmet Akif Ersoy’un 150. doğum yıl dönümü ve tarihi 1965 yılına dayanan eğitim fakültemizin çok kıymetli mezunlarını, öğretmenlerimizi misafir ediyoruz. Dolayısıyla bu yılki öğretmenler günü çok onur ve gurur verici bir gün oluyor. Fakültemizden mezun olarak ülkemize çok güzel hizmetler vermiş, geçmiş ve gelecek nesillerin mimarı olacak tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum. Hepinize hoş geldiniz diyor saygılar sunuyorum.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından MAKÜ Eğitim Fakültesi mezunları anısına hazırlanan slayt gösterimi izlendi. Program daha sonra 1986 yılı Burdur Eğitim Yüksekokulu mezunu Hatice Erdemir, 1989 yılı Burdur Eğitim Yüksekokulu mezunu İrfan Veli Kayacan, mezun öğrencilerden Ayşe Uğur ve babası üniversitemizden mezun olan Dr. Öğr. Üyesi Hakan Acar tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili konuşmalar ile devam etti.

Ardından Doç. Dr. Mehmet Can Çiftçibaşı yönetiminde Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası, Korosu ve MAKÜ Şiir Topluluğu tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.

Müzik dinletisinin ardından program Burdur Kız Öğretmen Okulu-Eğitim Enstitüsü-Eğitim Yüksekokulu-Burdur Eğitim Fakültesi (SDÜ)-MAKÜ Eğitim Fakültesi Mezunlarına günün anısına hediye takdimi ile devam etti.

Program Eğitim Fakültesi Resim İş Anabilim Dalı tarafından hazırlanan serginin gezilmesi ile son buldu.

MAKÜ KİMER