MAKÜ ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL DİJİTAL YENİLİK: MAKÜ⁺ MOBİL UYGULAMASI
![MAKÜ ÖĞRENCİLERİNE ÖZEL DİJİTAL YENİLİK: MAKÜ⁺ MOBİL UYGULAMASI](https://www.cagdasburdur.com/uploads/2025-02/MAK_____.webp)
Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ), öğrencilerin akademik ve sosyal hayatını kolaylaştırmak amacıyla geliştirdiği MAKÜ⁺ mobil uygulamasını tanıttı.
Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından geliştirilen bu yenilikçi yazılım, öğrencilere üniversite ile ilgili tüm bilgilere ve etkinliklere tek bir uygulama üzerinden erişim sağlama imkânı sunuyor.
MAKÜ⁺ mobil uygulamasının teknik ve mevzuata dair alt yapısı, alanında uzman akademisyenler tarafından tamamlandı. Rektör Danışmanı Prof. Dr. Ali Murat Alparslan ve Öğr. Gör. Can Yastıoğlu'nun öncülüğünü yaptığı proje, senato üyelerine ve kamuoyuna tanıtıldı.
MAKÜ⁺ (MAKÜ Artı ) öğrencilerin hayatına ne gibi yenilikler getiriyor?
MAKÜ⁺
- Sadece bir bilgi platformu değil, aynı zamanda öğrencilerimizin akademik, kariyer ve sosyal gelişimini destekleyen bütünleşik bir ekosistemdir.
- Yapay zeka destekli kariyer planlama
- Kişiselleştirilmiş etkinlik önerileri
- Mikro yeterlilik programları
- Öğrenci portföyü gibi birçok yenilikçi özelliği barındıran mobil uygulama, öğrencilerin kendilerini keşfetmelerine, güçlü yönlerini geliştirmelerine ve geleceğe sağlam adımlarla ilerlemelerine yardımcı olacak şekilde tasarlandı.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin ‘Bir üniversiteden daha fazlası’ mottosunu birebir yansıtan bu uygulama ile öğrencilere sadece bir eğitim imkanı değil, aynı zamanda hayatlarına ve kariyerlerine yön verecek bir yol arkadaşlığı deneyimi sunuyor.
MAKÜ Rektörü Dalgar: “Bu uygulama, dijital dönüşüm ajandamızın bir parçası”
Tanıtım toplantısında konuşan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, MAKÜ⁺ uygulamasının üniversitenin ‘Dijital Dönüşüm Ajandası’ kapsamında gerçekleştirilen projelerden biri olduğunu belirtti. Rektör Dalgar, “Bu projeler, bilinçli bir stratejinin parçası olarak hayata geçiriliyor. MAKÜ artı (MAKÜ⁺), bu stratejinin en yeni ve en önemli adımlarından biridir” dedi.
Bireyselleştirilmiş eğitim modeli
Prof. Dr. Hüseyin Dalgar, eğitim sisteminin dünya genelinde ciddi bir değişim sürecinden geçtiğini belirterek, “Artık kitleler halinde sınıflara doldurulup herkese aynı eğitimin verildiği bir model kabul görmüyor. Öğrencilerin kendi yeteneklerine göre özelleştirilmiş eğitim modelleri öne çıkıyor” dedi.
“Fark oluşturmak istiyoruz”
Rektör Dalgar, yapay zeka ve dijitalleşme alanlarında öğrencilere ders dışı kazanımlar sağlamaya önem verdiklerini vurgulayarak, “Dijital bir ekosistem oluşturup, bu sisteme öğrencileri dahil ederek, karşılıklı etkileşim sağlayarak fark oluşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
Öğrencilere çağrı
Toplantının sonunda konuşan Rektör Dalgar, öğrencilerin MAKÜ artı uygulamasını aktif olarak kullanmalarını ve geliştirme sürecine katkıda bulunmalarını beklediklerini belirterek, “Bu projeye hep birlikte sahip çıkmalıyız. Sizler için çalışıyoruz, üniversitemizin ve ülkemizin geleceği için çalışıyoruz” dedi.
Öğrenciler, MAKÜ Artı uygulamasını mobil uygulama mağazalarından indirerek kullanabilecekler.
MAKÜ KİMER