Flaş Haber Yeni

KURTULMUŞ BURDUR’DA PARTİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

KURTULMUŞ BURDUR’DA PARTİLİLERİ İLE BİR ARAYA GELDİ

  • “Dün kendi  piyade tüfeğini yapamayan Türkiye, İHA’ları ile, SİHA’ları ile, savaş uçakları motorları ile, helikopter motorları ile, akıllı mühimmatları ile Dünya’nın bir çok ülkesinin önüne geçmiştir” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş,  Burdur İl Başkanlığı’nın düzenlediği İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.  23 Temmuz 2022 Cumartesi günü saat 16.00’da  Burdur Kültür Merkezi açılışı sonrası  ayını salonda saat 17.00’da partilileri hitap eden  Prof. Dr. Kurtulmuş, ilimizi yapılan yatırımlardan, ülke, dünya siyaset ile gündemdeki konular üzerinde görüş ve düşüncelerini ortaya koydu. Ak Parti Burdur İl Başkanı Volkan Mengi, Ak Parti Burdur Milletvekilleri Bayram Özçelik,  Yasin Uğur’un yaptıkları konuşmaların ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Kurtulmuş, “Türkiye’de  Savunma Sanayi alanında, çok değil daha birkaç yıl evvel, en önemli, en temel savunma sanayi ihtiyaçlarının bile, karşılanamadığı, dışarıdan elde edilmek zorunda kaldığı, Türkiye’nin kendi silahlarını modernize etmek için, elin oğluna el avuç açar pozisyonda olduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Allah’a binlerce şükür,  bu yaşadığımız ivme sonucu sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye’nin bugün geldiği nokta Milli Savunma Sanayiinde Dünyanın yıldız ülkelerinden birisi olmaktır. Şu anda yüzde 80 civarında yerlilik oranı ile Türkiye’nin Savunma Sanayii, sadece Türkiye’nin yazdığı destek değil, Dünya Savunma Sanayi tarihinde belki önemli örneklerden birisidir. Dün kendi  piyade tüfeğini yapamayan Türkiye, İHA’ları ile, SİHA’ları ile, savaş uçakları motorları ile, helikopter motorları ile, akıllı mühimmatları ile Dünyanın bir çok ülkesinin önüne geçmiştir” dedi.

“TÜRKİYE’NİN NERESİNİ ELE ALIRSANIZ ÖNEMLİ BİR SIÇRAMA, AŞAMA KAYDETTİĞİNİ HEP BERABER GÖRÜYORUZ”

“Sadece Burdur’da yaşanan gelişmeleri hepiniz yakınen biliyorsunuz” diyerek konuşmasına devam eden Kurtulmuş; “Türkiye’de Üniversiteler alanında, eğitim alanında, atılan adımlar ortadadır. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi  Türkiye’nin önemli araştırma üniversitesi haline gelmiştir. Her halde Burdurlular için bundan 20-25 sene evvel  ‘Burdur’da bir üniversiteniz olacak’ dense babalarınız, büyükleriniz; ‘Hadi canım sende sen nereden çıkartıyorsun’ derlerdi. Bugün Burdur’da üniversitesi ile liseleri, okulları,  üniversite sınavlarını kazanan zekalı gençleri, evlatları ile Burdur eğitimde belirli bir mesafe kat etmiştir. Türkiye’nin neresini ele alırsanız önemli bir sıçrama, aşama kaydettiğini hep beraber görüyoruz” diye konuştu.

“…MENDERES, 18 SENE TANRI ULUDUR. TANRI ULUDUR DİYE MİLLETE OKUTULAN EZANI ASLINA ÇEVİRİP, ALLAH’I EKBER DİYEREK EZANI YENİDEN  BAŞLATTIĞI İÇİN BELKİ DE ONDAN DOLAYI İDAM SEHPASINA GÖNDERİLMİŞTİR.”

Burdur’a gelirken Aydın’da rahmetli Adnan Menderes Müzesi’ni ziyaret  etme imkanının olduğunu sözlerine ekleyen Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Sizleri de tavsiye ediyorum. Vakti olup, yolu oradan geçenler orayı da ziyaret etsin. Adnan Menderes Türkiye’ye hizmet eden bu bölgenin insanı, bu coğrafyadan çıkan ve bu millete hizmet et ek için canla başla çırpınan, 10 yılının her saniyesini milletinin hizmetkârı olarak geçiren birisi, ama bu hizmetlerinin sonucu maalesef darağaçlarında son bulmuş. Demokrasinin önünün kesildiği, milli iradenin yok sayıldığı, milletin helal oyları ile seçilen insanların maalesef idam sehpalarına gönderildiği, milletin helal oyları ile seçilen hükümetler alaşağı edildiği dönemler milattan önceki dönemler değil. Türkiye’nin yakın tarihinin sadece kara sayfalarıdır. Yaptıkları nedir? Menderes örneğinden başlayalım. Menderes 18 sene tanrı uludur. Tanrı uludur diye millete okutulan ezanı aslına çevirip, Allah’ı ekber diyerek ezanı yeniden  başlattığı için belki de ondan dolayı idam sehpasına gönderilmiştir. Biz onun için Menderes’i yıllarca ezan şehidi olarak anar ve hep rahmetle hatırlarız. Milletin oyları ile iktidara gelmiş, zor zamanlarda millete hizmet çizgisinden ayrılmamış olanların önünde maalesef hep anti demokratik yollarla önünü kesmeye çalışan birileri olmuş. Bunu şunun için söylüyorum; Ak Parti’nin bugün demokrasiye sahip çıkan, demokrat, reformcu ve bu anlamda milli iradeye karşı olanlara karşı gösterdiği dirayetle Allah’ın izni ile tarihteki yerini almıştır. Sadece 15 Temmuz gecesi değil, aynı zamanda ondan evvel ki  bütün vesayetlere karşı da AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan direnerek, milletin demokrasisini taçlandırmış, demokrasi tahkim etmiştir.” dedi.

“IRAKLI YETKİLİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPMAYA HAZIRIZ”

“Gün geçmiyor ki bu coğrafya’da terör örgütleri üzerinden ülkelerin hareketsiz hale getirmek istiyorlar” iddiasında bulunan Ak  Parti Genel Başkan  Vekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş; “Türkiye’nin hedefi  amacı içinde yaşadığımız bölgede hiçbir terör örgütünün varlığının sürdürmemesi, terör örgütlerinin bu topraklardan sökülüp atılmasıdır. Çünkü yıllardır devam eden bu terörün en büyük zararını bizzat bu bölgede yaşayanlardanız. Eğer Türkiye terörle uğraşmamış olsaydı, trilyonlarca dolar parayı maalesef bu alanda kaybetmez, bugün olduğumuz noktadan çok daha ileri noktada olurduk. İşte görüyorsunuz terör örgütün devan etmesinden nemalananlar var. Örneğin daha birkaç gün evvel İran’da yapılan 3’lü zirve. Rusya devlet başkanı, İran Cumhurbaşkanı 3’lü zirvede Astana’nın devamı olan zirvede Cumhurbaşkanımız görüşlerini ifade etti. Diğer ülkeler görüşlerini ifade etti. Biz bu bölgede terör örgütlerini istemiyoruz, bu bölgede sulh ve selamet istiyoruz. Terör örgütlerine burada müsaade etmek istemiyoruz. Sizinle dost ülkeler olarak desteğinizi istiyoruz diye söyledi. Belirli fikir alış verişleri oldu. Arkasından yakın bir bölgede yine bombalar patladı. Zaho’da çok sayıda sivil insan vefat etti. Öncelikle orada vefat eden sivillere Allah’tan rahmet diliyorum. Dost ve kardeş Irak halkının bu değerli fertlerine, ailelerine baş sağlığı diliyorum. Biz dediğim bu bölgedeki Türk’ün de, Türkmen’in de, Kürt’ün de Arap’ın da diğer din ve mezhep mensuplarının da herkesin birlikte barış içerisinde yaşamsını istiyoruz. Sivil halkın en ufak kılına zarar gelmemesi için özel bir gayretimiz olduğunu cümle alem biliyor. Dolayısıyla Buradan Burdur’dan biz kez daha ifade ediyorum; Orada yaşanan olayın arkasındaki gerçek ne ise bunun ortaya konulması için Türkiye ilk andan itibaren Dışişleri üzerinden ilam ettiği pozisyonunu korumaktadır. Biz Iraklı yetkililerle bu  olayın ortaya çıkarılması için her türlü bilginin, her türlü belgenin paylaşılması ve bu olayın gerçeklerinin ortaya çıkarılması için iş birliği yapmaya hazır olduğumuzu buradan bir kere daha ifade ediyoruz." sözlerine yer verdi.

“….TERÖRÜN ARKASINDAKİ GÜÇLERİNDE  TÖRERE DESTEK VERMEKTEN VAZ GEÇMELERİNİ İSTERİZ”

Kurtulmuş; “Terörün sadece ve sadece  bu bölgenin coğrafyasına bir suikast olduğunu en iyi biz biliyoruz. Binlerce evladını teröre kaybetmiş olan bir milletin çocukları olarak terörün büyük güçlü Türkiye etrafında yürüyüşüne nasıl mani olduğunu bilen bir ülkenin evlatları olarak Dünya’daki bütün terör örgütlerinin bir an evvel silahlarının susmasını,  bir an evvel terör örgütlerinin susturulmasını ve arkasındaki güçlerin de teröre destek vermekten vaz geçmelerini isteriz.” diye konuştu.

6’LI MASAYA GÖNDERMEDE BULUNDU

Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, konuşmasının devamında; "Bazıları diyor ki 'Biz iktidara gelirsek İstanbul Sözleşmesi'ni yeniden uygulamaya koyacağız.' 6’lı masadaki herkes aynı şeye inanıyor mu? Efendim ne getireceksiniz? 'Tayyip Erdoğan gitsin de ondan sonra düşünürüz' diyorlar. İyi de getireceğiniz şeyi söyleyin. 'Güçlendirilmiş parlamenter sisteme döneceğiz.' diyorlar. Eminim o partilerin buradaki temsilcileri bırakın, genel merkezdeki en üst düzeydeki temsilcilerini şöyle masanın etrafına toplayın, 'Arkadaş, kardeş, şu güçlendirilmiş parlamenter sistem nedir?' diye ellerine verin mikrofonu, 7'si de ayrı şeyi söyleyecektir. Dolayısıyla sadece karşı olmak üzerinden bir araya gelen, sadece hayali bir şekilde Türkiye'nin geleceği ile ilgili bir şeyler söylemeye çalışan bir muhalefet, istemezük(istemeyiz)  cephesi olarak karşınızda duruyor. Bunlara karşı inşallah iyi çalışacağız." dedi. 

Halil İbrahim Kara