Flaş Haber Yeni

KOSGEB GENÇ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

KOSGEB GENÇ GİRİŞİMCİLERİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYOR

Genç İşadamı Hüseyin Eroğlu, KOSGEB desteği ile kozmetik tesisi kurdu

Özel Haber

Burdur’da KOSGEB desteği alan Hüseyin Eroğlu, ‘BURSİMA’ ismini verdiği Kozmetik Üretim Tesisi açtı. Burdur Yeni Sanayi Sitesi Say Dükkânlarında açılan tesiste kolonya çeşitleri, gül- lavanta suyu ve kremi üretiliyor. Kurum, kuruluş ve özel firmalara da fason üretim yaptığını belirtiyor.

ISPARTA’DA YETİŞTİRİYOR, BURDUR’DA ÜRÜNE ÇEVİRİYOR

Aslen komşu ilimiz Isparta ili Keçiborlu ilçesi Kılıç Köyü’nden olup 15 yıldır Burdur’da ikamet eden Hüseyin Eroğlu,  sektöre yabancı olmadığını söylüyor. Kılıç’ta yaklaşık 30 dönüm arazisinde ata mesleği gülcülüğün yanı sıra lavanta yetiştiriciliği yaptığını sözlerine ekleyen Hüseyin Eroğlu; “İkamet ettiğimiz Burdur’da yatırım yapmaya karar verdik. 2020 yılında KOSGEB desteği ile Burdur’a tesis kurduk. Isparta Kılıç’ta gül bahçemizde yetiştirdiğimiz ürünleri Burdur’da işliyoruz. Gül suyu ve lavanta suyu imalatını yapıyoruz. Doğal ürünlerin yanı sıra 80 ve 70 derecelik, gül lavanta,  limon, tütün, okyanus esintisi, incir, zeytin kolonyası çeşitlerini üretiyoruz. Ayrıca gül ve lavanta kremlerimizi de üretimini gerçekleştiriyoruz. Gül, limon ve lavanta kokulu dezenfektan ürünlerini de imal etmekteyiz” dedi.

BURDUR’DAN ISPARTA’YA FASON ÜRETİME BAŞLADI, TEK HEDEFİNİN İSE İHRACAT OLARAK AÇIKLADI

Kurum, kuruluş ve özel firmalara fason üretimi yaptığını hatırlatan  Hüseyin Eroğlu (30)  “Son yıllarda gül üretiminin merkezi haline gelen Isparta’ya fason üretimine başladık. Tek hedefimiz kaldı. Oda yurt dışına ihracat yaparak ülkemize döviz girdisi sağlamak” diye konuştu.

PANDEMİ SÜRECİNDE SATIŞLAR NASIL?

Gazetemiz Muhabiri Halil İbrahim Kara’nın, tüm Dünya ülkelerini etkisi altına alan Covid-19 salgın hastalığı sürecinde satışlarınız nasıl? Sorumuz üzerine konuşan Hüseyin Eroğlu; “Allah’a şükür işlerimiz iyi.  Genelde kokulu dezenfektan ürünleri ile kolonya çeşitlerimizin satışı oluyor”  yanıtını verdi. Tüm Burdur halkına yerli üretimlerinden almaya davet etti.

300 BİN TL’YE KADAR DESTEK VAR

KOSGEB Burdur-Isparta İl Müdürü Yurdun Yıldırım, verdiği bilgide; “KOSGEB tarımsal ürünlerin, tıbbi ve aromatik bitkilerin işlenmesi ve katma değerli ürünlere dönüşmesi için imalata yönelik verdiği desteklerle yerel kalkınmanın da önünü açıyor. Hüseyin Eroğlu arkadaşımız yaptığı girişimle tam da KOSGEB’in bu hedefiyle örtüşen bir işletme kurmuş oldu. Hem tarımsal ürünlerin katma değerini yükselterek tarım üreticisinin ürünlerinin değerlenmesini sağladı. Hem de kurduğu imalathanesinde iş imkânı sağlayarak istihdama katkı sağlamış oldu. Ayrıca İhracat potansiyeli olan katma değeri yüksek kozmetik ürünlerini yerli olarak üreterek insanımızın kullanımına sunmuş oldu. İhracat hedefinin olmasını da çok önemli buluyorum. Ülkemize döviz girdisi sağlayacak kozmetik ürünlerinin yurt dışı pazarda da satış potansiyeli yüksektir. Yurt dışı Pazara açılmak isteyen firmalara KOSGEB’in önemli miktarda 300 bin TL’ye kadar desteği olmaktadır. Firmalar KOSGEB’e Proje sunarak bu destekten yararlanabilir”

Halil İbrahim Kara