Flaş Haber Yeni

KIŞLIK TARHANANIN VAZGEÇİLMEZİ SÜS BİBERLERİ TEZGAHLARA İNDİ

KIŞLIK TARHANANIN VAZGEÇİLMEZİ SÜS BİBERLERİ TEZGAHLARA İNDİ

KIŞLIK TARHANANIN VAZGEÇİLMEZİ SÜS BİBERLERİ TEZGAHLARA İNDİ

Burdur halk pazarlarında süs biberleri tezgahlardaki yerini aldı. Burdurlu üreticilerden, Burdurlu tüketicilere ulaştırılan süs biberleri kışlık tarhanaların da vazgeçilmez hammaddelerinden biri olarak öne çıkıyor.

Burdur’un yerel halk pazarlarında, tarhanalık süs biberi satışı hız kazandı. Özellikle sonbahar aylarının gelmesiyle birlikte pazar tezgahlarında yerini alan bu biber türü, hem sağlık faydaları hem de lezzetiyle dikkat çekiyor.

Tarhana ve baharat yapımında sıklıkla kullanılan süs biberleri, Burdur halk pazarlarında 80 liradan satılıyor.

Üreticilerden Taze ve Doğal Ürünler

Tarhanalık süs biberi, yerel üreticiler tarafından organik yöntemlerle yetiştiriliyor. Üreticiler, Ulu Camii yanında kurulan Cuma Pazarı’nda taze biberlerini müşterilere sunuyor. Pazar tezgahlarında yer alan canlı renkleri ve aromasıyla, bu biberler alıcıların ilgisini çekiyor.

Tüketicilerin Tercihi

Burdurlu tüketiciler, tarhanalık süs biberini özellikle kış aylarında hazırladıkları tarhanalarda kullanmak için tercih ediyor. Tüketici Zeynep Tunç, “Tarhanalık süs biberi, hem sağlık açısından çok faydalı hem de tarhanaya çok lezzet katıyor. Her sene tarhana malzemelerimi alırken bu biberi de tercih ediyorum.” dedi.

MİNE KAYA