KILIÇDAROĞLU: “KAVGA ETMEK İSTEMİYORUZ, KUCAKLAŞMAK İSTİYORUZ.”
Burdur Belediyesi Sergi ve Konferans Salonu’nda önceki yapılan toplu açılış töreninde konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: “Bir şeyi bilmenizi isterim. Dünyanın en güzel ülkesinde yaşıyoruz. Bir şeyi bilmenizi isterim, Dünya’nın en güzel coğrafyasında yaşıyoruz. 7 iklimimiz var. Yine bir şeyi bilmenizi isterim. Çok güzel insanlarımız, hasletlerimiz, geleneklerimiz, örf a ve adetlerimiz var. Şarkılarımız, türkülerimiz var. Her bölgenin kendine özgü güzellikleri var. Urfa’nın hoyratını dinlerken hüzünlenir, ama Karadeniz’in türkülerini dinlerken keyifleniriz. Dolayısı ile bakıldığı zaman bu güzel coğrafyada bir ve beraber yaşamak istiyoruz. Ama bu güzel coğrafyada kavga etmek istemiyoruz, kucaklaşmak istiyoruz.” dedi.
“Bu güzel coğrafyada Zenginliklerimizi herkesin bilmesini istiyoruz.” sözlerinin altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu: Yoksullaşmak istemiyoruz. B u güzel coğrafyada dayanışma kültürünün büyümesini ve geliştirilmesini istiyoruz. Kimse kimseye küsmemeli. Kimse kimseye kin ve öfke duymamalı. Tam tersine beraber olmalıyız. Büyültmeliyiz sevgiyi, umutlarımızı büyütmeliyiz. Bunun üzerinden gidersek Türkiye hızla büyür, gelişir." açıklamasında bulundu.
"BİZ KUVA-YI MİLLİYECİYİZ. BİZ İCAZETİ SADECE VE SADECE SİZDEN ALIRIZ.”
Dünya’nın sayılı üniversitelerden ABD'de Harvard Üniversitesine ve MIT', İngiltere’deki Üniversitelere gittiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu: "Bana hep şu suçlamayı yaptılar. vay efendim siz oraya icazet almaya mı gidiyorsunuz?' Hayır efendim, biz Kuva-yı Milliyeciyiz. Biz icazeti sadece ve sadece sizden alırız. Başka bir yerden almayız. Biz Kuva-yı Milliyeciyiz. Bizim kitabımızda, öyle git dışarıda el avuç aç, yalvar yakar, Para ver. Cebimi dolduracağım. Doları dolduracağım. Efendim oğlu buradan dolar göndersin., dolarla 30-35 katlı gökdelenler yapsın. Bizim kitabımızda bunlar yoktur. Biz haram yemeyiz. Haramla ilgimiz yoktur. O nedenle dedim helalleşelim diye. Biz oraya şunun için gittik. Artık Türkiye, teknoloji çağını yakalamak zorundadır. Türkiye büyümek zorundadır. Türkiye Dünya’ya meydan okumak zorundadır teknoloji konusunda. Bakınız hepinizin cep telefonları var. Ama hiç birisi Türkiye’de üretilmiyor. Nerede? Yabancı ülkelerde. Kimin pazarıyız biz? Katma değeri yüksek ürün üreten ülkelerin pazarıyız. Biz Türkiye Pazar olmasın diyoruz. Türkiye üretsin, ürettiğini bütün Dünya’ya satsın ve gururlu, onurlu olsun istiyoruz. 21. yüzyılın bilgi yüzyılıdır. Niye gittiğime somut bir örnek vereceğim. Almanya'da Türk kökenli iki vatandaş, Kovid-19 aşısını buldu. Almanya ekonomisine yaptıkları katkı 140 milyar dolar 2 kişinin. Ben isterim ki onlar Türkiye’de olsaydı. Onları kaçırmasaydık. Burada üretselerdi. 140 milyar doları da biz kazansaydık." sözlerini kaydetti.
Halil İbrahim Kara