Flaş Haber Yeni

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN 49’UNCU YIL DÖNÜMÜ BURDUR’DA DA KUTLANDI

KIBRIS BARIŞ HAREKÂTI’NIN 49’UNCU YIL DÖNÜMÜ BURDUR’DA DA KUTLANDI

Kıbrıs Barış Harekâtı’nın başlatılmasının 49’uncu yıl dönümü ilimizde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.  20 Temmuz 2023 Perşembe günü Burdur Şehitliği ziyareti ile başlayan program, Burdur Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile devam etti. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Hasan Okyar’ın Burdurlu Kıbrıs gazileri ile birlikte Atatürk Anıtı’na Çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Burdur Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Burdur Barosu Başkanı Avukat Ramazan Gedik, Garnizon Komutan Vekili P. Kom. Albay Yavuz Çankaya, Jandarma Komutanı Mustafa Güder, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç, İşkur Müdürü Yunus Emre Akalın, Ak Parti Burdur İl Başkanı Mustafa  Özboyacı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Veteriner Hekimler Odası Başkanı Kazım Üstüner, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve emniyet mensuplarının katıldığı program, günün anlam ve önemini belirten şiir ve konuşmalar ile devam etti.

 

Kıbrıs Gazisi Şeref Genç; “Gazilik Destanı’ isimli şiirini okudu. Dernek Başkanı Hasan Okyar kısa bir konuşmada bulundu. Konuşmanın ardından Kıbrıs Barış Harekâtı’nı anlatan fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Akabinde helva ikramında bulunuldu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Burdur İl Temsilcilisi Hasan Okyar helva ikramının ardından tebrikleri kabul etti.  Program Burdur İl Müftüsü Enver Türkmen’in yaptırdığı dua ile son buldu.

 

Kıbrıs Gazisi Hasan Okyar'ın röportajı için TIKLAYINIZ

Hale Pak