Flaş Haber Yeni

KALKAN: “ÖMRÜNÜ ESNAFA ADAYAN BİR BAŞKAN OLARAK HİZMETE DEVAM” DEDİ

KALKAN: “ÖMRÜNÜ ESNAFA ADAYAN BİR BAŞKAN OLARAK HİZMETE DEVAM” DEDİ

Burdur Esnaf Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimiz Halil İbrahim Kara’ya yaptığı açıklamada; “4 Şubat 2023 Cumartesi günü Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Lavanta Tepesi Otel’de saat 11.00’da seçimli genel kurulumuz var. Biz burada esnafımıza hizmet ediyoruz. Burada her hangi bir başka görevlerimiz yok. Sadece bu görevi yerine getirmek, bu görevde yönetim, denetim kurulu üyelerimiz ve üst kurul delegeleri buluyor. Hizmetlerimizi ekibimizle birlikte vermekteyiz. Şu ana kadar 140 milyona kadar para kullandırıyoruz. Bu sürekli dönüyor. Burada 3 çeşit kredi türümüz var. İşletme kredi 5 yıl vadeli 500 bin liraya kadar, sıfır araç kredisi 7 yıl vadeli 1,5 milyona kadar, iş yeri edindirme kredisi 10 yıl vadeli 1,5 milyona kadar yüzde 7,5 faizli kredi veriyoruz.

Biz aslında para vermiyoruz. Devletin ayırdığı parayı aracı banka veriyor. Biz sadece esnafa kefil oluyoruz. Bizim kefaletimizle bu iş yürüyor. Bu sistem esnaf kredi kefalet kooperatifi adı altında dağılan paralar. Bazıları diyorlar ki; bu parayı biz dağıtıyoruz. Hayır. Bu parayı biz dağıtmıyoruz. Biz sadece esnafa kefil oluyoruz. Bu kefalet sistemi güzel bir sistem. Çünkü yüzde 7,5 faizli parayı devlet ayırmış ve esnafın hizmetine sunmuştur. Ben buradan devlet yetkililerine teşekkür ediyorum. Bu yıl da güzel paralar ayırdılar. Şu an kullandırıyoruz. Paralarımız geldi. Şu anda 100’ün üzerinde bir dosya bekliyor. Bu dosyaları sıraya koyuyoruz. Sıra ile herkesin işini görmeye çalışıyoruz. Acil durumlar olmuyor mu? Oluyor. Hastası oluyor, bir iş yeri edindirmiş oluyor. Tabi o iş yerine verilecek krediyi çabuklaştırmamız gerekiyor. Şoför esnafımız  sıfır araç almış oluyor,  kredi veriyoruz.  Araçlarını alıyorlar. Tabii ki buradaki şartlar şu esnaf kredi kefalet kooperatiflerinde 2 tane kefil ve teminat olarak arazi ve evleri teminat olarak alıyoruz. Çünkü bu bizim bankaya karşı olan itibarımızı ve kalitemizi gösteren bir durum. Burada bankaya karşı teminatlarımızı alıyoruz. Her türlü teminatımızı yerine getiriyoruz.  Kefilliğimizi yerine getiriyoruz. Bu şartlarda dosyayı tamamlayıp gönderiyoruz.” dedi.

KAÇ KİŞİ OY KULLANACAK?

Sorumuz üzerine konuşan Başkan Kalkan 900 kooperatif ortağının oy kullanacağını belirtti. Esnafının işinin çok olduğunu dile getiren Başkan Kalkan esnafında talepleri doğrultusunda seçimlerin işaret yöntemi (el kaldırma) yapılacağını açıkladı.

“ÖMRÜNÜ ESNAFA ADAYAN BİR BAŞKAN…”

Son sözü söyleyen Burdur Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Recep Kalkan; “ömrünü esnafa adayan bir başkan olarak hizmete devam.” dedi.

Halil İbrahim Kara