KADINA ŞİDDETE HAYIR
- ‘Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.
Burdur Valiliği Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü; “25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ dolayısıyla program tertip etti. Dün Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda saat 10.00’da gerçekleşen programda Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürlüğü, İl Jandarma Alay Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İŞKUR Burdur İl Müdürlüğü, Burdur İl Sağlık Müdürlüğü, Yeşilay Burdur Şubesi birer stant açtılar. Kadına yönelik şiddetle mücadeleye dikkat çektiler. İlimizde faaliyet gösteren kadın dernekleri de stant açarak yöresel yiyeceklerin satışını yaptığı programa Burdur Valisi Vekili ve Vali Yardımcısı Ahmet Mailoğlu, Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Mustafa Güder, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Asım Ertilav, Aile ve Sosyal Hizmetler Burdur İl Müdürü Canan Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Nesrin Kakırman, Muharip Gaziler Derneği Burdur Şubesi Başkanı Hasan Okyar, siyasi parti sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcilerinin katıldığı etkinlik gün boyu devam etti.
VALİ VEKİLİ VE YARDIMCISI MAİLOĞLU ŞİDDETSİZ GÜNLER DİLEDİ
Etkinlikte kısa bir konuşma yapan Burdur Vali Vekili Ahmet Mailoğlu; “Bugün kadına yönelik şiddeti red etme günümüz. Ve buna toplum olarak farkındalığı yaratır, farkında olmayanları fark et diye Burdur’un meydanında bir araya geldik. Her türlü şiddete hayır, ama hem ananemiz, hem eşimiz, hem çocuğumuz olan kadına karşı şiddete özellikle hayır diyoruz. Allah’ın yarattığı bu nazik varlıklara yalnızca saygı sunmalıyız. Bu vesile ile bütün hanımlara saygılara sunuyoruz. Şiddetsiz günler diliyoruz.” dedi. Vali Vekili Mailoğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından sağ ellerini havaya kaldırarak 5 parmakları açık vaziyette şiddete hayır dediler.
“….7/24 SAAT ŞİDDETİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN POLİS OLARAK ÇALIŞMAKTAYIZ”
Burdur İl Emniyet Müdürlüğü’nün açtığı stantta bilgi veren görevli polis memuru; “Kolluk görevlisi olarak tedbir verme yetkimiz var. Kadınlarımıza tedbir uygulayabiliyoruz. Nasıl bir tedbir uyguluyoruz? Konuttan uzaklaştırma, tehdit ve hakaret edemez, bulunduğu okula, işyerine yaklaşamaz, çocuğuna, ailesine yaklaşmama tedbiri uyguluyoruz. Bunları Aile Mahkemesi’ne gönderiyoruz. Daha sonra bu tedbirler devam ediyor. Böyle bir yetkimiz var. Bunun haricinde KADES uygulamamız var. İçişleri Bakanlığı’mızın geliştirdiği bir uygulama. Bunu sadece kadınlarımız yükleyebilir. Bu alandaki çalışmamız şu şekilde devam ediyor; Kadınlarımıza KADES uygulamasının tanıtımını gerçekleştiriyoruz. İstemeleri halinde programı yüklemelerine yardımcı oluyoruz. Tek tuşla polise en kısa sürede ulaşabiliyorlar. Bunun haricinde yine ihlaller olduğu sürece elektronik kelepçe takabiliyoruz. Kelepçe takma ile caydırıcılık söz konusu. Yani şiddetin önüne geçmiş oluyoruz. Bu şekilde uygulamalarımız mevcut. Bizler 7/24 saat şiddetin önüne geçmek için polis olarak çalışmaktayız.” dedi.
Halil İbrahim Kara