KADIN GİRİŞİMCİLER EL YAPIMI, GÖZ NURU ÜRÜNLERİNİ SERGİLEDİLER
İlimiz merkez ve Karamanlı, Kemer ilçesi kadın kooperatifleri Burdur Teke Yöresi 6. Tarım, Hayvancılık, Tarım Teknolojileri ve Yem Fuarı’nda birlikte stant açtılar. Fuar girişinde Burdur çayı yönünde açılan stantta el yapımı, tarhana, erişte, bulgur, kuru fasulye, salça, reçel ve benzeri ürünler ile alaca dokuması, el örgüsü çeşitleri, incik boncuktan yapılan hediyelik süs eşyalarının tanıtımı ve satışını yapıyorlar. Hem tanıtım hem de satış yapan kadınlar Çağdaş Burdur Gazetesi Muhabirimize röportaj verdiler. İlk röportajı veren Karamanlı İlçesi Kadın Girişimciler Üretim ve Kooperatifi mensubu Şevkiye Çoban; “Kendi ürettiğimiz yöresel ürünlerimiz var. Tarhanamız var. Bulgur, kişniş, rezenemiz var. Salçamız, hediyelik eşyalarımız var. Cevizimiz bütün yöresel ürünlerimiz var. Coğrafi belge aldığımız ürünlerimiz var. Kişniş, rezene, ceviz, bunların satışını yapmak için buraya geldik” dedi. Karamanlı İlçesi Kadın Girişimciler Üretim ve Kooperatifi Başkanı Medine Gül verdiği röportajında ise; “Öncelikle kendi yöresel ürünlerimiz var. Ama bunların yanında coğrafi işaret aldığımız ceviz, kişniş ve rezenemiz var. Asıl amacımız bunları tanıtmak. Bunların yanında Karamanlı tarhanası, Karamanlı bulgurumuz var. Karamanlı Belenli Köyü Fasulyesi satışı yapılıyor. Karamanlı Belediye Başkanımız Fatih Selimoğlu’nun destekleri var. Buradan da kendilerine tekrar teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
KEMERLİ KADINLARIN ÜRÜNLERİ DE YER ALDI
Kemer ilçesinde gelip yöresel ürünler standında Kemerli kadınlar tarafından yapılan ürünleri satış ve teşhir yaparken gazetemiz Muhabirine konuşan Aylin Altınkaynak; “Kemer Belediyesi desteği ile stant açtık. Salça, reçel, bulgur, tarhana, erişte, çanta, sepetlerimizin satış ve tanıtımını yapıyoruz” dedi.
BURDUR ALYAZMALI KADIN GİRİŞİMCİLER KOOPERATİFİ’NİN ÜRÜNLERİ GÖZ KAMAŞTIRDI
Açılan aynı stantta yer alan Burdur Alyazmalı Kadın Girişimciler Kooperatifi üyelerince yapılan el işi göz nuru ürünler büyük beğeni aldı. Gazetemiz Muhabirine bilgi veren Mümine Kalyon; “Takılarımız var, el örgülerimiz var. Sadece üyelerimizden değil, amacımız istihdam sağlamak olduğu için çalışmayan bayanlarımızın da evlerinde yaptıkları ürünleri de alıp, onlar adına satışlar yapıyoruz. Burada Bucak’tan veya Hatay’dan bir bayanımızın da ürünü var. Hepsini biz topluyoruz. Kooperatif olarak satış ve sergi yapıyoruz. El işlerini değerlendirip katkı sağlıyoruz. Zaten asıl amaçlarımızdan biri bu. Fuar boyunca buradayız. Herkesi bekliyoruz. Ayrıca Burdur’un simgesi olan lavanta bronşlarımız var. Takılarımız var Zeliha Köse hanımın uzman olduğu alaca dokumalarımız var” dedi.
“GELENEKSEL ÜRÜNLERİNİ TANITMAYA, GELİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”
Kültür Bakanlığı Bez Dokuma Sanatkârı, Halk Eğitim Alaca Dokuma Usta Öğreticisi olduğunu belirten Meliha Köse ise; “Burdur’umuzun geleneksel ürünlerini tanıtmaya, geliştirmeye çalışıyoruz” dedi stantta yer alan alaca dokuması çeşitlerini tanıttı.
Halil İbrahim Kara