Flaş Haber Yeni

JANDARMANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BURDUR’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE KUTLANDI

JANDARMANIN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ BURDUR’DA YAMAÇ PARAŞÜTÜYLE KUTLANDI

Jandarma Teşkilatı’nın 185’inci yıldönümü dolayısıyla Burdur’da yamaç paraşütü uçuşu yapıldı.

Avşar Tepesi’nden Burdur Halk Plajı’na Burdur İl Jandarma Komutanlığı, Türk Hava Sporları Federasyonu Burdur Temsilciliği ve Yamaç Paraşütü Burdur Spor Kulübü tarafından yamaç paraşütü etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte 10 tane yamaç paraşütü kullanıldı.

 

Burdur il Jandarma komutanı ve komutan yardımcısı da paraşütle iniş yaptılar.

Burdur Valisi Türker Öksüz, Jandarma Teşkilatı’nın 185 yıldır özellikle kırsal alanda suçlu ve suçluyla mücadelede çok önemli hizmetler verdiğini söyledi.

Vali Öksüz, Jandarma teşkilatının ülkenin en ücra noktasında önleyici kolluk hizmetlerinden, adli hizmetlere ve diğer hizmetlerde vatandaşların huzurunu sağlamaya yönelik büyük gayretle çalıştıklarına değinerek: “Biz jandarma teşkilatımızla gurur duyuyoruz. İftihar ediyoruz. Hakikaten ülkemize çok önemli katkılarda bulundu ve 185 yıldır başarıyla bunu yerine getiriyor. Tabi teşkilatımız terörden genel asayişin korunmasına, trafiğe kadar çeşitli alanlarda hizmet veriyor. Görevi başında, görevini yaparken şehit olan jandarma teşkilat mensuplarımıza huzurlarınızda rahmet ve minnetle anıyorum. Teşkilatımızdan gazi olan mensuplarımızda sağlıklı, huzurlu günler diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Paraşütle atlayış yapan İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder ilk defa böyle bir atlayış yaptığını belirterek: “Zevkli olduğunu duyuyordum ancak ilk defa burada deneyimledim. Korkulacak hiçbir şey yok. Herkesin denemesini tavsiye ederim.” dedi.

 

Hale Pak