Flaş Haber Yeni

İYİ PARTİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

İYİ PARTİ'DEN BİR AÇIKLAMA DAHA

BURDUR İYİ PARTİ TEŞKİLATI İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI GERÇEKLEŞTİRDİ

İYİ Parti teşkilatı 81 ilde ortak basın açıklaması gerçekleştirdi. Burdur’daki basın açıklaması Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğünün önünde 11 Eylül 2023 tarihinde saat 12.30’da gerçekleştirdi. Basın açıklamasını İYİ Parti Burdur İl Başkanı Namık Kemal Özkan gerçekleştirdi. Basın açıklamasına Andımız’ın kaldırılmasını eleştirmek amacıyla Andımız okuyarak başlayan Burdur İYİ Parti teşkilatı ve İYİ Parti İl Başkanı Namık Kemal Özkan, açıklamasına, “2023-24 Eğitim Öğretim Yılı, bugün çalan ilk ders zili ile başladı.” diyerek eğitim politikalarını öncelediklerini ve Cumhuriyet değerlerini, ülkenin bekası için her daim içselleştirdiklerini dile getirdi.

Eğitim alan öğrencilerin sayılarını da verilerle destekleyerek basın açıklamasına devam eden Özkan, 1739 sayılı kanuna da değinerek Cumhuriyetin temel niteliklerinden biri Eğitim-Öğretim Birliği'dir ve bu konu, devletimizin varlığının ilelebet korunmasıyla da doğru orantılıdır.” dedi.

 

Çağdaş ve modern eğitim ile birlikte, eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanmasının her zaman öncelikli talepleri olduğunu da ekleyen İYİ Parti İl Başkanı Özkan; “Bıkmadan usanmadan, her türlü mecrayı kullanarak her fırsatta bu talebimizi haykırıyoruz, çünkü ülkemizin temel sorunu budur. Bugün de içinde bulunduğumuz eğitim sistemi, ne yazık ki, birey yetiştirme değil, seçmen yetiştirme üzerine kuruludur. “ dedi.

Eğitimin temel felsefesine de değinen Özkan, Türk Eğitim Sistemi’nde nelerin olması gerektiğinden de bahsederek okullarda ve öğrenci yurtlarımıza devlet denetimlerinin daha çok olmasını da dile getirdi.

Basın açıklamasının devamında öğrencilerimizdeki beslenme sorunlarının üzerine odaklanılması gerektiğini, sağlıklı ve nitelikli bireylerin yetiştirilmesi için eğitimin, dünyadaki evrensel kalite standartlarına yükseltilmesine vurgu yaparak, ebeveynlerin üzerindeki maddi manevi ekstra bir yük olan servis çilesine son verilmelidir.” diyerek basın açıklamasını bitirdi.

 

H.Nesibe Solak- Zuhal Daldal