Flaş Haber Yeni

İYİ PARTİ UYGUR TÜRK KADINLARINI UNUTMADI

İYİ PARTİ UYGUR TÜRK KADINLARINI UNUTMADI

  • Çin’in Uygur Türkü kadınlara uyguladığı insanlık dışı zulüm ve işkencelere dikkat çeken İyi Partililer Burdur Cumhuriyet Meydanında  8 Mart’ta 8 dakikalık ayakta durma eyleminde bulundular.

İyi Parti Burdur İl Teşkilatı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Burdur Cumhuriyet Meydanında Çin’in Uygur Türkü kadınlara yaptığı şiddet, insanlık dışı zulümlere dikkat çekmek maksadı ile “8 Mart’ta, 8 dakika ayağa kalk” teması bir eylemde bulundu. İyi Parti Burdur İl Başkanı Faruk Erkan ve parti teşkilatının hazır bulunduğu eylem dün saat 11.00’da gerçekleşti.

Ellerine  “Uygur kadınları için ayağa kalk,  8 Mart’ta 8 dakika Burdur Kadın Politikalar Başkanlığı” yazılı pankartlar alarak eylemde bulundular.

 Burdur Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen 8 dakikalık eylemin ardından yapılan konuşmada; “Zulüm uygulanan Uygur Türkü kadınlarımıza dikkat çekmek için burada toplandık. Dünya çapında bacılarımız,  annelerimiz, teyzelerimiz, annelerimize yapılan her türlü şiddeti ve zulmü kınıyoruz. Ve bu kadınlar gününde bu uyarıların dikkate alınmasını istiyoruz. Meclisimizin ve parti bileşenlerinin elinden geleni yapmasını biz canı gönülden istiyoruz. Tüm İyi Parti teşkilatları olarak bu işin arkasında olduğumuzu, davamızın süreceğini belirtmek istiyoruz. Tüm kadınlarımızın kadınlar günü kutlu olsun, ebediyete intikal edenlerden Allah’tan rahmet diliyoruz” denildi.

YAZILI BASIN AÇIKLAMAS’NDA BULUNULDU

Eylem sonunda İyi Parti Burdur İl Sekreterliği’nce Kadın Politikaları Başkanı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu’nın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü yazılı mesajı gönderildi.  Mesajda; “Kadın istihdamını arttırmak amacıyla işgücü piyasasında iş ve aile yaşamı dengesini sağlayacak şekilde, kadınlar ve erkekler için eşit koşullar ve teşvikler içerecek düzenlenmeler yapılacaktır. Türkiye'nin demokratik bir ülke olabilmesi, kadınların siyasal yaşama eşit bir biçimde katılmasıyla doğrudan orantılıdır. İyi Parti iktidarında kadınların siyasete eşit katlımı ve temsili için yasalarda gerekli düzenlemeler yapılacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize çizdiği yolda ve Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener önderliğinde, sadece dayanışma ve mücadele günlerinde değil; girdiğimiz her ortamda ve platformda, yılın 365 günü, kadınları yok sayan politikalara, kadınlara yönelik her türlü baskı ve ayrımcılığa, kadın yoksullaştıran güvencesiz çalışmaya karşı dayanışmanın bir parçası olmaya, toplumsal cinsiyet eşitliğinin her alanda sağlanması için mücadele etmeye devam edeceğiz. Tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun” sözlerine yer verildi.  Halil İbrahim Kara