Flaş Haber Yeni

İYİ PARTİ TBMM GRUP BAŞKANI KORAY AYDIN: "İKİ KUTUPLU BİR SİYASET ANLAYIŞI ÜLKEYİ ASLINDA BİR FELAKETE GÖTÜRÜYOR"

İYİ PARTİ TBMM GRUP BAŞKANI KORAY AYDIN:

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray: "iki kutuplu bir siyaset anlayışı ülkeyi aslında bir felakete götürüyor" dedi.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Aydın  Koray: "Anayasal düzene bağlı olan iki kutuplu bir siyaset anlayışı ülkeyi aslında bir felakete götürüyor."

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın 10 Mart 2024 Pazar günü Burdur’a geldi. İlk olarak, Kocaaliler Belediyesi ve Bucak’ı  ziyaret eden Koray, daha sonra Bucak ilçe merkezini, Çeltikçi ilçesini ziyaret etti.

Son durağı İYİ Parti Burdur İl Başkanlığı olan Koray, İyi Parti Burdur İl Başkanı Yusuf Altındal, Burdur Belediye Başkanı Adayı Namık Kemal Özkan tarafından karşılandı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın parti binasında yaptığı konuşmada: “Bir sonraki seçime kadar Türkiye’de büyük değişiklikler olacağını düşünüyorum. Anayasal düzene bağlı olan iki kutuplu bir siyaset anlayışı ülkeyi aslında bir felakete götürüyor. Kimse bunun farkında değil ama bu bir gerçek. İki kutuplaşma esirleştirmeyi de beraberinde getiriyor. Kendini büyük zanneden ya da çok durmanın getirdiği avantajlarla sadece kendi bakış açısıyla bir değerlendirme kabiliyeti bu gerçeklerin üzerini örtüyor. Çünkü Türkiye’de bu kutuplu siyasetin süreklilik arz etmesi halinde bu gidişatın sonucunun Türkiye açısından büyük bir felaket olacağını görüyoruz. Bunu tespit ederek ve yaşayan insanlar olarak da bilen insanlar olarak da ülkenin gündemine bunu sokmaya çalışıyoruz. Elbette ki insanlar bu tarz değişimlere bir anda evet diyemeyebilirler ama gerçekler acımasızdır. Bir müddet sonra siz de bu gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.  Bunu ileriki süreçlerde hep beraber yaşayacağız ve göreceğiz.  İYİ Parti olarak da bunun temellerini atan bir parti olarak olayları değerlendiriyoruz.  Çünkü iki kutuplu siyasetin getirdiği esir alma diye bizim nitelendirdiğimiz sadece ellerini kaldırıp teslim olan bir grup bir tarafta bir grup diğer tarafta ve iki grubun içerisinde yer alan aslında birbirleriyle hiç problemi olmayan büyük bir insan kitlesinin, bu hem sağda olup birleşenler hem bu tarafta olup birleşenler olarak da büyük bir kitlenin buraların böyle esir hale dönüştürülerek ne olup bitenden ziyade ayrışmanın getirdiği yol gösterme istikametinde adım atıyor olmaları hakikaten ülkenin geleceği için büyük bir tehlike.” diye konuştu.

Aydın konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Ülkenin geleceği ile ilgili demokrasinin işleyebildiği bir yapının işleyebilmesi için bazı şeylerin değişmesinin bir mecburiyeti var. O değişmeden olmaz. Öyle bir anayasa yapılmış ki yüzde 50 ye bağlamış kafanı yukarıya doğru kaldıramadığında esirsin. Esir olmayı tercih edenler bir tarafta etmeyenler bir tarafta öyle mi? Öyle bir şey de yok. Toplumun büyük bir kesimi öyle değil. O zaman zorlamanın ne anlamı var. Herkesi birbirine kilitlemenin ne anlamı var. Bizim hiç kimseyle kötü bir tarafımız yok. Zaman zaman baktığımda partiler arasında birbirlerine karşı yine hafiften dokunmalar başladı. Seçime çeyrek var çok da yok. Onları yaşayarak göreceğiz. İYİ Parti bu dönemde kendi temelini atmanın gayreti içerisinde. Bir müdafaa yapıyor. Ona göre bir adım ortaya atıyor. Bu seçimin sonucunda ne yaptığını bilenler kazanacak. Türkiye’de siyasetin buna göre şekillenmesinin yollarının açıldığı Türkiye yeni bir döneme girecek. Türkiye’de sigortası atmış çok büyük bir kitle var. Bunu bir partinin tabanına bağlamıyorum. Bana göre bütün partilerin tabanlarını kapsayan böyle bir yapı var. Ve bu insanlar hayatlarının en zor dönemlerini geçiriyor. Öyle yaşanmışlıklar var ki ömür boyunca karşılaşmadıkları şeylerle şimdi karşılaşmalarının getirdiği muazzam bir hüsran muazzam bir üzüntü var.”

KORAY AYDIN’IN BUCAK ZİYARETİ

İYİ Parti TBMM Grup Başkanı Koray Aydın, Bucak ilçesinde gerçekleştirdiği ziyarette İYİ Parti Bucak Belediye Başkan adayı Safa Sönmez'e destek verdi. Aydın, ilçede semt pazarını ziyaret ederek esnaf ve halkla buluşarak seçim öncesinde destek çağrısında bulundu.

Bucak semt pazarında gerçekleşen etkinlikte, Koray Aydın ve Safa Sönmez, esnaf ve vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Ramazan öncesi alışveriş yapan vatandaşlarla samimi bir atmosferde buluşan ikili, ilçedeki beklenti ve sorunları dinledi. Aydın, yaptığı açıklamada, Bucak'ın potansiyelini ve ihtiyaçlarını anladıklarını belirterek, İYİ Parti'nin bu potansiyeli en iyi şekilde değerlendirmek için hazır olduğunu vurguladı.

Koray Aydın'ın ifadelerine göre, Bucak halkı, İYİ Parti'nin adayı Safa Sönmez'e olan ilgi ve desteklerini göstererek, 31 Mart'ta yapılacak olan seçimlerde partilerine güçlü bir destek verecekler. Aydın, bu destekle İYİ Parti'nin Bucak'ta başarılı bir sonuç elde edeceğine inancını dile getirdi.

Hale Pak